HP memperkenalkan peranti Windows 11 baharu: Spectre x360, tablet Windows 11 11 inci, ENVY 34 AIO dan banyak lagi

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar boleh memberi kita komisen.

hp 11 inci windows 11 tablet

HP telah menamatkan portfolio musim luruh 2021 hari ini. Peranti yang diperkenalkan hari ini termasuk PC Laptop 16-inci 2-dalam1 HP Spectre serba baharu yang menjalankan Windows 11 di luar kotak, pesaing iPad Air 11-inci, PC Desktop Semua-dalam-Satu ENVY 34-inci, sebuah monitor skrin melengkung, dan banyak lagi. Berikut ialah semua yang anda perlu tahu tentang barisan peranti Windows 11 HP.

hp specter x360 windows 11

Salah satu produk pertama yang diumumkan hari ini ialah PC Laptop 2-dalam-1 HP Spectre x360. Ia adalah HP Spectre terbesar, dari segi saiz skrin, dengan resolusi 3072 x 1920, nisbah bidang 16:10 dan paparan UHD+OLED. Lebih tepatnya, Spectre baharu mempunyai ruang tontonan tambahan 22 mm berbanding versi 15 inci yang lebih lama. Ia dikuasakan oleh pemproses Intel Core i7 Generasi ke-11 dan disokong oleh GPU Komputer Riba NVIDIA GeForce RTX 3050.

Ia mempunyai memori onboard 16 GB DDR4 dan 512GB storan SSD NVMe M.2. Selain SSD dan RAM yang sangat pantas, HP Spectre x360 16-inci mempunyai memori Intel Optane 32 GB. HP mengatakan anda boleh melancarkan apl dengan lebih pantas menggunakan memori ini kerana ia memastikan apl dan permainan berat sedia untuk dilancarkan dalam memori ini. Dan ya, ia adalah salah satu peranti pertama HP yang menjalankan Windows 11 di luar kotak.

hp specter x360 windows 11 lifestyle

HP benar-benar menyerlahkan kamera web Spectre baharu. Syarikat itu berkata ia adalah PC komputer riba “16” pertama di dunia dengan kamera 5 MP yang bersepadu dan pintar” dengan sokongan Windows Hello. Selain itu, ia mempunyai pengatup fizikal yang dikawal oleh kekunci pintas dan penunjuk untuk membantu anda apabila ia diaktifkan. Dihidupkan aspek privasi, terdapat juga butang bisu mikrofon khusus dengan lampu penunjuk LED.

HP juga telah menambah beberapa ciri perisian di sana sini. Salah satu ciri dipanggil HP GlamCam yang “meningkatkan pengalaman panggilan video.” Ia mempunyai Mod Kecantikan untuk menyerlahkan warna kulit semasa panggilan video, ciri Auto Frame untuk “berehat pada pertengahan panggilan” dan Pembetulan Pencahayaan untuk melaraskan pencahayaan wajah anda semasa panggilan video.

HP juga mengatakan bahawa Spectre x360 16-inci adalah salah satu komputer riba pertama syarikat yang dibuat daripada aluminium CNC kitar semula. Ia mempunyai “papan kekunci yang dibuat secara mampan, bezel dan kotak pembesar suara yang dibuat dengan plastik terikat lautan.”

HP telah meletakkan harga Spectre x360 pada $1,639. Komputer riba itu “dijangka” akan tersedia mulai bulan Oktober di HP.com.

HP telah memperkenalkan pesaing iPadnya sendiri. Peliknya dinamakan HP Tablet PC 11-inci, tablet itu “merupakan peranti nipis dan ringan yang dioptimumkan untuk sentuhan dan direka bentuk untuk produktiviti dan kreativiti semasa dalam perjalanan.” Ia mempunyai paparan resolusi 11-inci 2160 x 1440. Ia dikuasakan oleh Intel Pentium Silver N6000, yang tidak sehebat A14 Bionic Apple yang dipaparkan dalam iPad Air terbaharu, tetapi masih akan menyelesaikan kerja.

Ia mempunyai memori 8 GB LPDDR4x pada papan dengan storan SSD 128 GB PCIe NVMe M.2. Menariknya, PC Tablet HP 11-inci menjalankan Windows 11 Home dalam mod S. Ini bermakna anda hanya boleh memasang apl dan permainan yang disahkan daripada Microsoft Store dan bukan terus daripada web seperti yang anda boleh lakukan dalam versi standard Windows 11.

Sekali lagi, HP telah berusaha keras untuk menyerlahkan kamera boleh berputarnya. Ia ialah penderia 13MP yang berputar apabila anda memulakan panggilan video. Tablet ini juga menyokong Reka Letak Snap Windows 11 dalam kedua-dua mod landskap dan potret menggunakan kickstand terbina dalam yang inovatif untuk melihat kandungan, mengedit antara dua aplikasi dan berkongsi kandungan semasa membuat panggilan video.

HP Tablet PC 11 inci berharga $599 dan akan tersedia untuk pembelian pada bulan Disember.

Bersama-sama dengan komputer riba 2-dalam-1 dan tablet, HP turut mengumumkan PC Desktop ENVY 34 All-in-One yang baharu. HP mengatakan ENVY 34 ialah hab berkuasa dengan skrin resolusi tinggi dan prestasi luar biasa untuk pencipta. “Ramai pencipta mengalami tahap produktiviti yang terbaik untuk menyelesaikan pelbagai tugas apabila diberikan paparan ultra lebar berbanding komputer riba, monitor luaran tunggal dan juga persediaan dwi monitor. Cerapan ini membawa kepada pembangunan HP ENVY 34 All -dalam-Satu Desktop PC.”

ENVY 34 mempunyai paparan 5K 34-inci dengan resolusi 5120 x 2160. Paparan boleh laras ketinggian dan mempunyai nisbah bidang 21:9. HP ENVY 34 menjalankan Windows 11 dan menyokong ciri Reka Letak Snap baharu untuk paparan mudah tentang semua perkara.

ENVY 34 dikuasakan oleh pemproses Intel Core i7-11700 Generasi ke-11. Ia mempunyai kad grafik NVIDIA GeForce GTX 1650 dengan memori khusus 4 GB GDDR6. Ia mempunyai 32GB DDR4 RAM dan 512 GB PCIe NVMe M.2 Solid State Drive. Pada bahagian hadapan I/O, ENVY 34 mempunyai empat port USB A 10Gbps ‘SupersSeed’, dua port Thunderbolt 4 40Gbps, dua port USB A 5Gbps dan satu port USB-C 5Gbps. Ia menyokong pilihan sambungan terkini seperti Wi-Fi 6 dan Kombo Bluetooth.

HP ENVY 34 AIO telah berharga $1,999 dan boleh didapati di HP.com mulai Oktober ini.

Produk lain yang diumumkan HP hari ini termasuk PC Laptop 14-inci baharu. Ia dikuasakan oleh Snapdragon 7c Gen 2 Compute Platform dan menjalankan Windows 11 ARM. Ia akan mempunyai memori 8 GB LPDDR4, storan 128 GB dan sokongan 4G LTE. HP belum mendedahkan harga setakat ini, tetapi syarikat itu berkata ia sepatutnya tersedia pada bulan Oktober.

Dan, bersama-sama dengan ENVY 34 AIO, HP turut memperkenalkan PC Desktop All-in-One dan PC Desktop Pavilion All-in-One yang baharu. PC Desktop Pavilion All-in-One dikuasakan oleh pemproses siri AMD Ryzen 5000 dan mempunyai kamera web pop timbul 5MP Diperakui Zoom. PC Desktop All-in-One standard mempunyai pilihan AMD

Seperti yang dinyatakan di atas, semua produk HP yang diumumkan hari ini akan menjalankan Windows 11 di luar kotak. Apakah pendapat anda tentang barisan HP untuk musim gugur 2021? Beritahu kami di bahagian komen di bawah!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *