Honor 5X lwn Nexus 5X

honor-5x-zenfone-2-nexus-5x

Dengan maruah 5X menuju ke pasaran AS, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana ia bertahan terhadap beberapa peranti lain dalam kelasnya. Harga yang diminta ialah $199.99, dan walaupun tahun-tahun sebelumnya mungkin anda menjangkakan banyak kekecewaan untuk jumlah itu, bahagian pertengahan dekad ini telah menunjukkan trend bahawa peranti mampu milik boleh kelihatan, dirasai dan berfungsi dengan baik.

Pada tanda harganya, Honor 5X mempunyai banyak sebab untuk mengambil perhatian. Tidak hilang daripada kami ialah keupayaan syarikat untuk menyampaikan bahagian luar unibody logam penuh, ciri binaan yang sering dikhaskan untuk telefon bimbit yang menjangkau julat $500 hingga $700.

Ia adalah peranti yang boleh anda keluarkan dari poket anda dan tidak berasa malu untuk digunakan di khalayak ramai, yang — walaupun cetek — adalah sesuatu yang amat dititikberatkan oleh ramai orang. Bandingkan dengan plastik yang dipaparkan pada Nexus 5X ($349) dan ASUS ZenFone 2 ($199) dan anda perlu menghargai kesanggupan Huawei untuk menerima margin keuntungan yang lebih rendah demi untuk menyampaikan kualiti. Dan itu bukan untuk mengatakan peranti plastik tidak berkualiti, tetapi ada sesuatu tentang logam yang membantu memacu titik itu ke rumah.

maruah 5x emas

Tetapi bagi ramai orang lain, ia akan menjadi teknologi asas yang menentukan nilai Honor 5X. Pada $199 anda tidak sepatutnya mengharapkan dunia, tetapi Honor 5X mempunyai jus yang mencukupi untuk menyampaikan pengalaman telefon pintar yang berkebolehan. Paparan 5.5-incinya mempunyai resolusi 1080p, Octa-Core 64-bit Snapdragon 616 (digandingkan dengan 2GB RAM) memberikan kuasa yang mencukupi untuk mengendalikan Android 5.1 Lollipop (dan seterusnya) dengan agak baik, dan kamera 13-megapikselnya akan membantu anda mengambil beberapa foto yang bagus. Malah terdapat pengimbas cap jari untuk mereka yang peminat keselamatan biometrik.

Berbanding dengan ASUS ZenFone 2, Honor 5X boleh memadankan kebanyakan kecerdasannya, walaupun ia tidak boleh menuntut kemenangan di bahagian pembayaran mudah alih tanpa NFC dalam senjatanya. Nexus 5X, sebaliknya, mengalahkannya dalam hampir semua cara, tetapi ia juga berharga kira-kira $179 lebih.

Semua itu adalah untuk mengatakan bahawa slot Honor 5X sendiri cukup baik di mana ia cuba dimuatkan. Pada $199 anda biasanya tidak menjangkakan telefon pintar yang boleh memegangnya sendiri, tetapi Honor 5X nampaknya mempunyai pukulan yang cukup untuk mencabar takhta sub-$200 dengan berkesan seperti yang lain. Lihat carta perbandingan penuh di atas untuk melihat cara ia bertindan dengan beberapa rakan sejawat kontemporarinya.

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *