Hashflag Twitter untuk acara Apple September 2021 yang akan datang kini disiarkan secara langsung

Berikutan pengumuman rasmi Apple tentang acara ‘California Streaming’ yang akan datang, yang akan diadakan pada 14 September, gergasi teknologi itu telah menambah bendera cincang baharu pada Twitter. Apabila anda tweet hashtag #AppleEvent, platform blog mikro akan memaparkan versi mini logo Apple yang ditunjukkan dalam jemputan acara yang akan datang.

Acara istimewa Apple akan distrim pada hari Selasa, 14 September jam 10:00 pagi dari Teater Steve Jobs di Apple Park di Cupertino, California di apple.com dan platform media sosial yang lain. Menjelang acara itu, bendera cincang #AppleEvent tersuai kini disiarkan secara langsung di Twitter.

Twitter membenarkan jenama menambah emoji tersuai di sebelah hashtag untuk memupuk keterlihatan. Setiap emoji ini boleh menelan kos syarikat melebihi satu juta dolar dan ia biasanya digunakan untuk acara besar, keluaran lagu atau cuti. Gergasi teknologi Cupertino telah menggunakan bendera hash di Twitter untuk acaranya sejak 2020 termasuk acara Spring Loaded dan WWDC 21.

Sebagai tambahan kepada bendera hash, Apple juga telah melancarkan telur Paskah AR baharu yang membawa pengguna iPhone dan iPad ke tasik yang tenang dikelilingi oleh pergunungan di Twilight manakala ‘Weather’ oleh WDL dimainkan di latar belakang. Semasa pengguna berjalan lebih jauh, tarikh ‘9.14’ muncul di atas tasik. Lihat cara menikmati pengalaman portal AR baharu Apple di sini.

Pada acara musim gugur tahun ini, Apple dijangka mengumumkan iPhone 13 yang dijangka menampilkan notchat yang lebih kecil di bahagian atas paparan, ciri kamera baharu, cip A15 yang lebih pantas dengan kiraan teras yang sama seperti cip A14, dan teknologi skrin baharu yang akan membolehkanProMotionand mungkin mod skrin sentiasa hidup.

Apple Watch Series 7 juga dijangka akan diumumkan semasa acara akan datang dengan paparan lebih menarik dan teknologi skrin yang dikemas kini bersama pemproses yang lebih pantas. Laporan terbaru mencadangkan produk itu akan tersedia dalam kuantiti terhad semasa pelancaran memandangkan Apple menghadapi masalah pengeluaran.

Gergasi teknologi itu juga dikhabarkan akan mengumumkan AirPods 3 pada acara 14 September. AirPods peringkat permulaan baharu akan menampilkan reka bentuk yang lebih hampir dengan AirPods Pro tetapi akan kekurangan ciri seperti mod Pembatalan Bunyi Aktif dan Ketelusan.

Baca lebih lanjut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *