Harry dan Meghan dipaparkan dalam senarai pengaruh Time 100, Berita Eropah & Cerita Teratas

NEW YORK (REUTERS) – Putera Harry dan isterinya Meghan pada hari Rabu (15 Sep) menghiasi muka depan majalah Time tahunan 100 orang paling berpengaruh dalam isu dunia.

Senarai itu juga termasuk penyanyi Billie Eilish dan Britney Spears, dan gimnas Olimpik Simone Biles.

Harry dan Meghan, yang telah berhenti daripada tugas diraja mereka tahun lalu dan berpindah dari Britain ke California, dipaparkan pada salah satu daripada tujuh sampul di seluruh dunia yang menonjolkan penerima anugerah.

Foto itu menunjukkan pasangan yang bergelar Duke dan Duchess of Sussex itu berpakaian kasual dengan latar belakang pokok.

Ketua Pengarang majalah Time Edward Felsenthal berkata senarai 100 itu memaparkan “pemimpin luar biasa dari seluruh dunia yang bekerja untuk membina masa depan yang lebih baik” yang “dalam setahun krisis telah melompat ke dalam pergaduhan”.

Senarai 100, yang tidak disenaraikan, termasuk 54 wanita. Ia juga terdiri daripada tokoh politik seperti Presiden AS Joe Biden, Naib Presiden AS Kamala Harris dan bekas presiden AS Donald Trump.

Harry dan Meghan meninggalkan Britain pada 2020 untuk membina kehidupan berdikari, melancarkan Yayasan Archewell mereka serta mengurangkan tawaran lumayan untuk menghasilkan rancangan TV dan podcast.

Chef Jose Andres, yang membiayai organisasi bukan untung World Kitchen yang bekerjasama dengan Yayasan Archewell, menulis sebagai penghormatan bahawa pasangan itu lebih selamat untuk berdiam diri.

“Itu bukan apa yang Harry dan Meghan lakukan, atau siapa mereka…Dalam dunia di mana semua orang mempunyai pendapat tentang orang yang mereka tidak kenali, duke dan duchess mempunyai belas kasihan kepada orang yang tidak mereka kenali. Mereka tidak “Saya hanya berpendapat. Mereka berlari ke arah perjuangan,” tulis Andres.

Spears, 39, membuat senarai buat pertama kali dalam setahun yang menyaksikan perjuangannya untuk menyingkirkan konservator yang telah mengawal urusan peribadi dan perniagaannya semakin diteliti.

Penyanyi Stronger itu diraikan oleh bintang realiti Paris Hilton, yang menulis bahawa Spears “mewujudkan kegembiraan” walaupun dia bergelut.

“Jadi kami bersedia mendengar dan menyantuninya ketika dia mengubah kesakitan kepada tujuan, semangatnya yang tidak goyah lebih kuat dari sebelumnya.”

Rapper Megan Thee Stallion, menulis tentang pemenang Grammy tujuh kali Eilish yang juga mendapat muka depannya sendiri, menggelar pemuzik berusia 19 tahun itu sebagai “jiwa yang unik” yang “berdiri untuk dirinya sendiri dan menyokong wanita di mana-mana.”

Terbitan khas Time mula dijual pada hari Jumaat.

Kami telah mengalami beberapa masalah dengan log masuk pelanggan dan memohon maaf atas kesulitan yang berlaku. Sehingga kami menyelesaikan isu tersebut, pelanggan tidak perlu log masuk untuk mengakses artikel ST Digital. Tetapi log masuk masih diperlukan untuk PDF kami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *