Harga Samsung Galaxy A8 di Malaysia & Spesifikasi – RM1559

Samsung Galaxy A8 dikuasakan oleh pemproses CPU Quad-core 1.8 GHz Cortex-A53 & quad-core 1.3 GHz Cortex-A53 dengan RAM 2 GB. Peranti ini juga mempunyai storan dalaman 32 GB + microSD (sehingga 128 GB) dan paparan skrin sentuh kapasitif Super AMOLED 5.7 inci (1080 x 1920 piksel, 386 ppi). Ia mempunyai kamera belakang 16MP dan menyokong Wifi, NFC, GPS, 3G dan 4G LTE. Ia dibungkus dalam bateri Li-Ion 3050 mAh yang tidak boleh ditanggalkan pada ketebalan peranti 5.9mm dan berat 151g, berjalan pada OS Android, v5.1 (Lollipop).

Yang terbaru Harga Samsung Galaxy A8 di Malaysia pasaran bermula dari RM1559. Ia boleh didapati dalam warna Pearl White, Midnight Black, Champagne Gold.

Satu lagi cara inovatif oleh Samsung untuk menghilangkan takuk menjengkelkan – Mekanisme kamera pop timbul dan berputar pada Samsung Galaxy A80. Apa yang membuatkan peranti ini menonjol daripada yang lain adalah hakikat bahawa persediaan tiga kamera belakang juga boleh digunakan sebagai kamera swafoto, memastikan swafoto anda sama seperti foto kamera belakang anda. Peranti ini besar dan berasa sangat selesa untuk dipegang juga!

Baca Lagi

dsadgfgg.JPG

Sama ada anda bercadang untuk melakukan perjalanan singkat ke taman air atau pergi ke mana-mana aktiviti yang berkaitan dengan air, ia sentiasa tidak digalakkan untuk membawa gajet yang tidak kalis air. Tetapi kadangkala kami masih memerlukan dompet kami untuk mendapatkan makanan dan kamera untuk mengambil gambar. Begitu juga boleh Samsung Galaxy A8 adakah semuanya? Dan apakah yang menjadikannya sebagai pilihan telefon pintar kami? Tonton video di bawah untuk mengetahui lebih lanjut!

Baca Lagi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *