Hampir semua Windows Phone yang disokong sudah pun menjalankan Windows 10 Mobile Creators Update

AdDuplex telah menerbitkan laporan baharu dan ia telah mendedahkan beberapa perubahan kecil dalam bahagian pasaran sistem pengendalian Windows Phone. Thestatistic mengesahkan bahawa Windows 10 Mobile memiliki 20% daripada keseluruhan bahagian pasaran Windows Phones.

Microsoft mengeluarkan Kemas Kini Pencipta Mudah Alih Windows 10 kepada Telefon Windows terpilih dan nampaknya hampir semua orang telah mengemas kini telefon mereka kepada Kemas Kini Pencipta. Kami tahu bahawa sekitar 60% daripada Windows 10 Phones layak untuk Creators Update dan kini lebih 59% daripada Windows 10 Mobiles sudah menjalankan Creators Update.

AdDuplex juga menyatakan bahawa apabila lebih ramai pengguna Windows Phone 8.x meninggalkan sistem pengendalian untuk Android dan iOS, bahagian pasaran Windows 10 Mobile telah meningkat. Trend ini berkemungkinan akan bertambah pantas kerana lebih ramai pengguna akan meninggalkan Windows Phone yang tidak disokong untuk platform lain.

Kali terakhir AdDuplex menyatakan, “ini boleh dikaitkan dengan kemungkinan sifat peminat kebanyakan orang yang masih menggunakan Windows 10 Mobile atau pelbagai perkakasan yang lebih terhad.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *