Google sedang berusaha untuk menjadikan penyemak imbas Chrome untuk Windows 10 lebih mesra sentuhan

Microsoft telah melancarkan Windows 10 Build 17112 kepada Windows Insiders dalam Fast Ring. Memandangkan kami menghampiri tarikh keluaran kemas kini Redstone 4, Insider Builds ini kebanyakannya mengandungi pembetulan pepijat. Tiada ciri baharu yang telah ditambahkan pada Build 17112. Terdapat pelbagai isu yang diketahui dalam binaan ini yang disebut oleh Microsoft dalam blog yang mengumumkan binaan ini untuk Windows Insider di tapak web mereka.

Salah satu isu terbesar dalam binaan ini ialah apl Microsoft Store mungkin rosak atau hilang sepenuhnya apabila orang dalam sedang menaik taraf. Orang dalam tidak perlu terlalu risau tentang perkara ini kerana Microsoft juga telah memberikan penyelesaian untuk isu ini dalam catatan blog mereka. Orang dalam boleh menyemak pautan ini di sini untuk menyelesaikan isu apl Store.

Isu lain yang boleh membawa Green Screen Of Death (GSOD) apabila anda membuka fail yang tersedia dalam talian sahaja daripada OneDrive dan belum dimuat turun ke PC anda sebelum ini. Penyelesaian mudah untuk isu ini ialah anda perlu memilih menu konteks “Sentiasa simpan pada peranti ini” fail sebelum membukanya.

Apabila orang dalam but semula atau menutup PC mereka selepas memasang ini membina beberapa mungkin mengalami kegagalan OS untuk dimuatkan dengan betul dan mungkin memasuki keadaan gelung but semula. Sekali lagi Microsoft telah menyiarkan penyelesaian di sini, orang dalam yang terjejas oleh isu ini mematikan but pantas untuk memintas isu tersebut.

Apl Filem & TV juga mengalami masalah ranap apabila mana-mana pengguna menafikan akses kepada pustaka videonya pada kali pertama pemasangan siaran apl binaan ini apabila apl bertanya “Biarkan Filem & TV mengakses pustaka video anda?” melalui tetingkap pop timbul. Apabila mengklik tab Peribadi apl Filem & TV akan ranap. Untuk menjalankanMovies & TV Insiders mesti memberi kebenaran untuk mengakses pustaka video melalui tetapan Privasi Windows sekiranya anda telah menafikannya pada kali pertama.

Selamat melihat. Edge sangat tidak selamat dan harus dielakkan. Jadi apa-apa sebab untuk keluar dari Edge adalah hari yang baik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *