Google Pixel 6 dan Pixel 6 Pro dikhabarkan akan mendapat empat kemas kini Android, lima tahun tampung keselamatan

Khabar angin telah berulang kali timbul sejak beberapa bulan lalu bahawa Pixel 6 dan Pixel 6 Pro Google yang akan datang akan mempunyai tetingkap sokongan yang lebih luas daripada biasa, dan hari ini kami mempunyai beberapa nombor khabar angin sebenar untuk difikirkan.

Menurut khabar angin yang masih belum disahkan, Pixel 6 dan Pixel 6 Pro akan mendapat empat kemas kini Android utama serta tampung keselamatan lima tahun selepas pelancaran rasminya pada akhir bulan ini.

Google Pixel 6 dan Pixel 6 Pro dikhabarkan akan mendapat empat kemas kini Android, lima tahun tampung keselamatan

Jika ini berlaku, ini bermakna kedua-dua Pixel yang dilancarkan pada 2021 akan dikemas kini sehingga Android 16 pada 2025, dan menerima kemas kini keselamatan sehingga Oktober 2026.

Ia akan menjadi kali pertama Google menjalankan tetingkap sokongan yang begitu panjang, dan jika ia benar-benar menjanjikan ini, ia akan memadankan Apple dalam jangka hayat peranti (sekurang-kurangnya dari segi perisian).

Sama ada ini akan menyumbang kepada barisan Pixel menjadi lebih berjaya pada masa hadapan tidak jelas, tetapi semuanya bergantung pada definisi kejayaan anda (dan Google). Pixel 6 dan Pixel 6 Pro masih hanya akan dijual di segelintir negara, dan pengedaran adalah sebahagian besar kejayaan, mungkin lebih daripada sokongan perisian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *