Google mungkin baru sahaja membetulkan masalah pengimbas cap jari Pixel 6

The Piksel 6 dan Pixel 6 Pro ialah dua peranti yang sangat mengagumkan, tetapi itu tidak bermakna tiada masalah yang menyebabkan sakit kepala. Selain daripada masalah ketersediaan dan stok, pengimbas cap jari bawah skrin peranti tidak boleh dipercayai, paling baik. Sungguh mengecewakan untuk mencuba dan membuka kunci telefon anda dengan cepat untuk merakam gambar atau membalas mesej, cuma perlu mencuba dan mendapatkan telefon anda untuk mengecam cap jari anda.

  Terdapat beberapa penyelesaian untuk ini, termasuk menambah berbilang cap jari dalam tetapan atau hanya menggunakan Smart Lock. Walau bagaimanapun, Google mengejutkan semua orang dengan kemas kini pertengahan bulan yang entah dari mana. Tidak lama selepas kemas kini tiba, benang Reddit yang sepadan dipenuhi dengan pengguna yang mengatakan bahawa pengimbas adalah lebih dipercayai daripada sebelumnya. Ini juga berlaku kepada mereka yang menggunakan pelindung skrin dengan Pixel 6, yang sebelum ini hanya menyebabkan lebih banyak isu.

  Kemas kini itu sendiri bukanlah yang sangat besar, berukuran hanya sekitar 15MB, dan membawa nombor binaan SD1A.210817.037. Dan walaupun Google tidak menyediakan log perubahan rasmi, Verizon mengurusnya, memberikan maklumat berikut:

   Kemas kini perisian semasa meningkatkan prestasi penderia cap jari peranti anda.

  Jadi jelas bahawa Google telah mendengar maklum balas daripada penggunanya setakat ini dan sedang cuba untuk meningkatkan kebolehpercayaan pengimbas dalam paparannya. Malangnya, walaupun selepas kemas kini, anda mungkin masih mendapati bahawa pengimbas lebih perlahan daripada yang terdapat pada OnePlus 9 Pro atau Galaxy S21. Namun begitu, pastikan anda menyemak tetapan untuk Pixel 6 atau Pixel 6 Pro anda dan kemas kini supaya anda boleh mencuba dan menikmati pengimbas cap jari yang lebih baik.

  | | |

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *