Google menyedari pepijat yang menyebabkan gelung but Nexus 6P

Peranti Nexus generasi terakhir Google tidak berseronok dengan peningkatan baharu kepada Nougat. Beberapa minggu lalu kami melaporkan bahawa beberapa Nexus 6P pengguna melihat telefon mereka ditutup sebelum waktunya, dengan baki lebih daripada 30% pada meter bateri mereka. Kini pepijat yang pertama kali dilaporkan dalam penjejak pepijat Android tahun lepas nampaknya semakin mendapat momentum kerana lebih banyak peranti terjejas.

Isu ini menyebabkan peranti yang terjejas masuk ke gelung but yang tidak boleh ditamatkan, kecuali dengan kilat imej kilang. Itu kadang-kadang mustahil pada sesetengah peranti, kerana ia tidak akan dimuatkan ke dalam mod pemulihan.

Peranti but sehingga ke Logo Google dan tidak dapat melepasinya. Animasi but Android TIDAK PERNAH muncul.

Membersihkan cache, tetapan semula kilang dan memuatkan sisi imej kilang JANGAN betulkan gelung but sama ada.

Tinjauan pantas orang yang mempunyai peranti yang mengalami isu ini nampaknya telah mendedahkan bahawa walaupun ia adalah perkara biasa pada semua versi Android 7.0 Nougat, ia nampaknya semakin kerap berlaku pada keluaran stabil Android 7.1.1. Selain itu, 57% daripada peranti yang terjejas melaporkan tidak dapat but ke mod pemulihan, yang merupakan isu yang serius.

Ini bukan kali pertama kami mendengar tentang masalah seperti ini dengan peranti Nexus, sejak beberapa tahun lalu Nexus 5X pemilik terpaksa memulangkan peranti mereka kepada LG kerana masalah yang mengakibatkan peranti itu rosak. Mudah-mudahan, itu tidak berlaku di sini tetapi laporan ini menunjukkan bahawa terdapat masalah dengan Nougat pada Nexus 6P.

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *