Google mengatakan emoji baharu akan menuju ke Android minggu depan, bermula dengan peranti Nexus

Kemas kini emoji Android Nexus

Beberapa ketika yang lalu, peneraju Android Hiroshi Lockheimer telah mendedahkan bahawa set emoji baharu Unicode akhirnya akan muncul pada peranti Nexus mulai minggu depan. Dia juga mendedahkan bahawa Google dapat berkongsi fon dan butiran teknologi dengan OEM, memberikan mereka keupayaan untuk memasukkan dalam kemas kini Android masa hadapan juga.

Lebih kurang sebulan yang lalu Apple telah menambah emoji baharu daripada Unicode 8.0 pada barisan peranti mereka yang menjalankan versi terkini iOS dan OSX, meninggalkan peranti Android — masih menggunakan Unicode 6.0 — dalam habuk. Tetapi selepas bantahan daripada peminat Android, Lockheimer membuka Twitter menjanjikan kemas kini emoji, sebenarnya, akan datang dan duduk diam.

Bagi mereka yang memerlukan penyegaran, Unicode 7.0 ialah kemas kini bertemakan kepelbagaian yang membolehkan pengguna memilih warna emoji manusia tertentu, manakala Unicode 8.0 (keluaran terkini), memperkenalkan emosi baharu seperti jari tengah, haiwan seperti unicorn dan makanan. barangan seperti taco. Saya rasa anda boleh mengatakan ia adalah masalah yang agak besar.

Perlu diingat bahawa kebanyakan OEM seperti HTC dan Samsung semuanya tema emoji dengan reka bentuk mereka sendiri, jadi siapa tahu berapa lama masa sebelum anda melihat yang baharu ini muncul pada peranti tersebut. Sementara itu, anda hanya perlu menatap kotak kosong seperti ini? dan tertanya-tanya apa yang dibincangkan oleh rakan anda. Melainkan, sudah tentu, anda memiliki peranti Nexus.

[Twitter]

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *