Google membenarkan anda menambah fungsi yang anda suka pada bar alamat Chrome

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar boleh memberi kita komisen.

google-chrome-customizeable-toolbar

Google telah menguji pelbagai jenis pilihan dan antara muka yang berbeza dalam Chrome pada masa lalu, hanya untuk pilihan tersebut akan dibatalkan lambat laun dan tidak sekali-kali membuatnya ke dalam binaan awam. Google didapati sedang menguji pintasan baharu yang boleh disesuaikan antara bar alamat dan penukar tab dalam versi Canary terbaharu Chrome.

AndroidPolice telah mendapati bahawa Chrome Beta 3 (93.0.4536.2) telah menambah butang baharu antara bar alamat dan penukar tab. telah dilaporkan bahawa ciri itu sebenarnya boleh disesuaikan, yang merupakan sesuatu yang sangat baharu. Secara lalai, butang akan sesuai dengan penggunaan pengguna, tetapi ia akan membolehkan anda menetapkan salah satu daripada yang berikut: Buka tab baharu, Kongsi halaman yang sedang anda lawati atau lakukan carian suara.

Ciri bar alat baharu boleh didapati dalam tetapan di bawah Lanjutan -> Pintasan bar alat. Jika ciri itu tidak muncul dalam versi semasa Chrome Canary anda, anda harus cuba mengemas kininya, sebagai alternatif, semak kedua-dua bendera ini. pertama, chrome://flags/#adaptive-button-in-top-toolbar dan kedua, chrome://flags#adaptive-button-in-top-toolbar-customization.

Kawalan dikatakan sangat rumit, ia mungkin tidak berfungsi dengan betul pada masa ini. Algoritma yang berada di sebalik ciri yang belajar daripada penggunaan anda dijangka akan menjadi lebih baik dari semasa ke semasa, tetapi seperti yang berlaku dengan semua binaan Canary, ia mungkin tidak stabil untuk seketika atau sama sekali bergantung pada sama ada ia akan hilang pada masa hadapan . Namun begitu, sangat bagus untuk melihat pengalaman Google dengan kawalan dan ciri yang boleh disesuaikan. Mudah-mudahan, Google akan terus menambah lebih banyak ciri yang membolehkan kami menyesuaikan penyemak imbas dengan lebih baik pada masa hadapan.

Apakah ciri tersuai baharu yang anda ingin lihat dalam Google Chrome, atau apakah yang anda rasa berguna? Apakah pelayar utama semasa anda pada peranti anda? Beritahu kami dalam ulasan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *