Google Chrome mendapat panel Emoji baharu pada Windows 10

Satu perbezaan utama antara pengalaman media sosial pada telefon pintar dan PC ialah Emoji. Mudah untuk menaip Emoji dalam telefon pintar dan ia sebenarnya memainkan peranan penting dalam komunikasi, sekurang-kurangnya untuk remaja. Walau bagaimanapun, pengguna jarang menggunakan Emoji semasa menyemak imbas media sosial dari komputer riba atau PC mereka.

Jika anda tergila-gila dengan emoji, anda boleh mendapatkan sesuatu. Google Chrome baru sahaja mendapat ciri hebat pada Windows 10 yang membolehkan pengguna menaip Emoji dengan mudah dalam mana-mana medan teks dalam penyemak imbas.

Walaupun Google jauh mendahului persaingan, mereka masih menambah ciri baharu untuk menjadikan pengalaman pengguna lebih baik. Satu ciri sedemikian yang ditambahkan oleh Google baru-baru ini ialah pilihan Emoji khusus dalam menu konteks.

Adrienne Porter Felt, Jurutera & Pengurus di Google Chrome, baru-baru ini mengumumkan ciri tersebut di Twitter.

Ciri serba baharu pada Chrome untuk Windows minggu ini!!馃帀 pic.twitter.com/MfuGGvrYRx

— Adrienne Porter Felt (@__apf__) 8 Ogos 2018

Untuk mendapatkan panel emoji, anda perlu mengemas kini Chrome kepada versi terkini dan meningkatkan PC anda kepada versi Windows 10 terkini. Ciri ini telah diuji sebelum ini dalam binaan Canary dan ia tersedia pada versi stabil terkini Google Chrome, versi 68.0.3440.106.

Untuk mengemas kini Google Chrome kepada versi terkini, pergi ke Tetapan dengan mengklik pada tiga titik di penjuru kanan sebelah atas. Daripada Tetapan, klik pada Perihal Chrome.

Sebaik sahaja anda telah melakukannya, Klik Kanan pada mana-mana medan teks dan anda akan melihat pilihan Emoji baharu dalam menu. Klik padanya dan anda akan disambut dengan semua Emoji Windows.

Emoji dalam Google Chrome

Jika anda ingin meletakkan Emoji di luar Google Chrome, anda hanya perlu menekan kekunci Windows dan kekunci Tempoh (.) untuk mengakses panel Windows Emojis terbina dalam. Anda boleh melakukan ini lebih awal pada mana-mana penyemak imbas termasuk Google Chrome juga tetapi secara jujur, hanya beberapa orang yang tahu tentang ciri itu dalam Windows 10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *