Golf: Saya mengaum dengan hari terakhir ke-62 di Las Vegas untuk gelaran Jelajah PGA AS kedua, Berita Golf & Cerita Teratas

LOS ANGELES (AFP) – Warga Korea Selatan Im Sung-jae membakar padang TPC Summerlin dengan sembilan birdie dalam sembilan bawah 62 pada Ahad (10 Okt) untuk memenangi Terbuka Kanak-kanak Shriners’ Jelajah PGA dengan empat pukulan.

Hari cemerlangnya termasuk birdie 30 kaki untuk membuka pusingannya dan lima birdie berturut-turut dari lubang kesembilan hingga ke-13 ketika dia membina jumlah 24-bawah 260 di Las Vegas.

Itu sudah cukup untuk pemain yang memulakan hari tiga pukulan di luar rentak dan menamatkan dengan gelaran jelajah AS keduanya, empat pukulan di hadapan Matthew Wolff dari Amerika.

Wolff melakukan lima birdie dalam tiga bawah 68 tahun.

Dia menyelinap melepasi kumpulan yang berkongsi tempat ketiga dengan 19 bawah – pemain Australia Marc Leishman, pemenang pingat perak Sukan Olimpik Tokyo Slovakia Rory Sabbatini dan Adam Schenk dari Amerika.

Leishman mendaki papan pendahulu dengan 63 yang menampilkan sembilan birdie dan satu bogey. Sabbatini melepaskan 64 dan pendahulu semalaman Schenk berpuas hati dengan 70.

Saya, rookie tahun 2019 Jelajah PGA, telah merangkul gelaran pertamanya di Honda Classic 2020.

“Ia amat sukar untuk mendapatkan kemenangan pertama saya tetapi saya rasa seperti yang kedua lebih sukar dan lebih sukar,” kata pemain berusia 23 tahun itu. “Tetapi saya tetap bersabar. Saya cuba untuk kekal tenang sepanjang tempoh itu dan saya gembira ia datang.”

Rakan bermain Chad Ramey telah melihat dari dekat pusingan mengagumkan Im.

“Dia memukulnya dengan baik dan putternya menjadi panas,” kata Ramey. “Ia menyeronokkan untuk menonton.”

Im berkata perbezaan besar antara pusingan sembilan bawah dan satu bawah 70 hari Sabtu adalah kekurangan angin.

“Hari ini tiada angin berbanding pusingan tiga, dan itu memudahkannya,” katanya.

“Tetapi, sekali lagi, tee kepada hijau, pemandu, seterika, permainan meletakkan, ia berfungsi seperti yang saya mahu dan ia memberikan saya keputusan yang baik.”

Kemenangan itu datang dengan kedi baharu pada beg Im minggu ini, dan tidak lama selepas pembelian rumah di Amerika Syarikat, di Atlanta, Georgia.

Saya tidak mempunyai pangkalan AS dalam beberapa tahun pertamanya dalam lawatan itu.

“Jelas sekali hotel ke hotel tidak mudah tetapi mempunyai tempat untuk menetap, untuk memiliki rumah saya dan Atlanta bagus untuk berulang-alik, lapangan terbang yang besar, banyak penerbangan ke mana-mana, jadi semuanya bersatu dengan baik,” katanya.

Kami telah mengalami beberapa masalah dengan log masuk pelanggan dan memohon maaf atas kesulitan yang berlaku. Sehingga kami menyelesaikan isu tersebut, pelanggan tidak perlu log masuk untuk mengakses artikel ST Digital. Tetapi log masuk masih diperlukan untuk PDF kami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *