Gambar Surface Mini yang dibatalkan oleh Microsoft bocor

Kami telah mendengar khabar angin tentang Microsoft mengusahakan SurfaceMini kerana membawa peranti Surface premium mereka kepada pengguna yang ingin memiliki peranti Surface yang lebih kecil mampu milik. Tetapi Microsoft terpaksa membatalkannya kerana nasib OS di mana ia dijalankan. Seperti kebanyakan anda tahu versi permukaan terdahulu dijalankan pada WindowsRT yang merupakan versi Windows8 yang dipotong khusus yang membenarkan hanya menyimpan apl dijalankan dan tiada desktop boleh dijalankan padanya. Hari ini, WindowsCentral telah menyiarkan beberapa gambar Microsoft Surface Mini yang Dibatalkan ini.

Surface Mini ialah peranti 8-inci yang dikuasakan oleh pemproses Qualcomm Snapdragon 800 berasaskan ARM dan mempunyai RAM 1GB. Ia mempunyai resolusi skrin 1440 x 1080 piksel dan mempunyai GPU Adreno 330. Ia mempunyai kaki kaki terbina dalam yang serupa dengan yang dimiliki oleh Surface Pro 3. Terdapat slot kad mikroSD untuk mengembangkan storannya yang menawarkan 32GB Memori dalaman dan port Micro-USB untuk mengecas.

Kami tidak dapat memberitahu apakah nasib peranti ini jika ia telah dikeluarkan oleh Microsoft tetapi satu perkara yang kami agak pasti ialah pengguna mahukan Surfacedevice mampu milik yang kecil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *