Fuhu’s Nabi XD untuk membawa tablet “tweener” 10 inci untuk hari raya

Fuhu, syarikat yang sama yang membawa kami Nabi Jr. tablet lewat bulan lepas, telah mengumumkan ketersediaan akan datang Nabi XD. Tidak, tablet itu tidak wujud untuk tujuan membuat anda ketawa tanpa kawalan (walaupun beberapa permainan lucu mungkin melakukannya). Nabi XD ialah tablet Fuhu untuk “tweeners”, kanak-kanak yang tidak muda tetapi tidak terlalu tua, sama ada.

Ia akan menampilkan paparan 10 inci dengan resolusi 1366×768 HD dan pemproses Tegra 3 quad-core NVIDIA. Ia juga akan menampilkan hayat bateri 10 jam, kedua-dua kamera hadapan dan belakang, NFC, Bluetooth dan banyak lagi. Untuk perisian, ia akan menjalankan Android 4.1 Jelly Bean tetapi bukan tanpa penyesuaian Fuhu selain daripada itu.

Ia adalah antara muka pengguna “3D pintar” yang dipanggil “Kanzi,” dan ia menggunakan grid untuk memaparkan apa sahaja apl, widget dan alat yang anda mahu bergantung pada di mana anda berada dan pukul berapa. Elemen ini dikemas kini secara automatik dengan maklumat langsung jika widget menyokongnya. Kedengarannya agak seperti UI Metro Windows Phone dalam hal itu.

Tablet akan serasi dengan aksesori “pad-folio” yang menukar peranti menjadi buku nota. Folio pad mempunyai penutup papan kekunci silikon bersepadu yang melindunginya sambil menawarkan pengalaman menaip yang bagus pada masa yang sama. Kami juga diberitahu bahawa tablet dan papan kekunci diperbuat daripada aluminium jadi kualiti binaan tidak perlu dibimbangkan di sini.

Kami mempunyai tetingkap lewat Disember untuk ketersediaan, walaupun Fuhu mengatakan ini akan dilancarkan secara terhad. Pelancaran penuh tidak akan datang sehingga pertengahan Januari. Kami tidak pasti betapa “terhad” perkara itu tetapi diharapkan peluang prapesanan akan muncul. Setakat penetapan harga, model 16GB boleh didapati dengan harga $250, manakala 32GB akan dikenakan bayaran hanya $100 lebih. Baca terus untuk butiran akhbar penuh.

Fuhu, Inc. Membongkar nabiXD: Android Ultraportable Pertama di Dunia untuk Tweens pada $249

Fuhu, Inc. mentakrifkan pasaran baharu untuk pengguna tablet dengan nabinyaXD, diletakkan sebagai tablet pertama tween dengan papan kekunci khusus untuk kerja rumah, permainan, rangkaian sosial dan penyemakan imbas yang selamat untuk kanak-kanak

EL SEGUNDO, Calif., 12 Dis. 2012 – Fuhu, Inc., peneraju dalam tablet yang dibuat khas untuk kanak-kanak, hari ini memperkenalkan nabi™ XD baharu: tablet ultraportable yang menggabungkan yang terbaik daripada komputer riba dan PC tablet dengan penukaran dalam-pesawat definisi tinggi 10.1 inci yang menakjubkan (IPS), skrin sentuh kapasitif lima mata. Diposisikan sebagai komputer mudah alih pertama remaja anda, nabi XD menampilkan pemproses empat teras NVIDIA® Tegra® 3 4-PLUS-1™, Android™ 4.1 Jelly Bean, kamera depan dan belakang, teknologi komunikasi medan dekat (NFC), 10 -jam hayat bateri dan skrin 10.1 inci – semuanya hanya $249. Nabi XD adalah yang pertama seumpamanya, tablet ultraportable Android dengan apl produktiviti, permainan berkualiti konsol yang luar biasa, kawalan ibu bapa yang diubah suai untuk menyemak imbas dan antara muka pengguna berasaskan alat yang dinamik dan pintar yang menyesuaikan diri berdasarkan masa hari dan lokasi.

Menampilkan pemproses empat teras NVIDIA Tegra 3 4-PLUS-1

nabi XD menampilkan skrin sentuh kapasitif 10.1 inci IPS 1366×768 HD yang cantik yang menjalankan sistem pengendalian Android 4.1 Jelly Bean. Pemproses NVIDIA Tegra 3 dengan teras penjimat bateri ke-5 membantu memanjangkan hayat bateri supaya nabi XD boleh pergi sehingga 10 jam antara pengecasan.

nabi XD memperkenalkan tablet hibrid ultraportable dan penyelesaian komputer riba mampu milik tetapi sangat berkuasa dengan pad-folio dan penutup papan kekunci silikon bersepadu

nabi XD menampilkan badan aluminium anggun yang mencerminkan reka bentuk sudut berkobar tanda dagangan nabi yang dibina untuk hayat produktif yang panjang. Pereka bentuk dan jurutera Fuhu menghabiskan masa yang tidak terkira banyaknya untuk memastikan setiap nabi dibina dengan ketepatan yang tiada tandingan — memikirkan dengan teliti setiap butiran kecil. Hasilnya ialah rupa yang cantik, nipis, ringan, digilap dan halus yang terasa sangat kuat dan tahan lama. Digabungkan dengan pad-folio pilihan yang menunggu paten dan penutup papan kekunci silikon bersepadu yang memberikan rasa penaipan tradisional, nabi XD ialah PC tablet pertama remaja remaja anda.

Antara Muka Pengguna 3-D “Pintar”.

Dengan kerjasama penyelesaian antara muka pengguna (UI) Kanzi® Rightware®, nabi XD membawa UI ke peringkat seterusnya. Grid berjubin bagi alat, widget dan apl yang mengemas kini secara dinamik menjadi tajuk utama UI baharu. Sematkan seberapa banyak alat yang anda suka dan gerakkannya mengikut cara yang anda mahukan. Tentukan peraturan berdasarkan masa dan lokasi yang menentukan masa dan tempat alat kegemaran anda dipaparkan. Inginkan berita di waktu pagi dan permainan di waktu petang? Buat peraturan untuk itu! UI nabi XD membolehkan anda membuat berbilang skrin utama setiap satu dengan susun atur widget, alat dan apl anda sendiri. Alat skrin utama nabi XD direka untuk memberi anda maklumat paling relevan yang anda inginkan, apabila anda mahukannya. Tetapkan peraturan untuk skrin utama anda berdasarkan lokasi GPS, rangkaian Wi-Fi dan masa, membolehkan anda menentukan skrin utama yang paling berkaitan untuk sebarang situasi.

Pengalaman Permainan Luar Biasa

nabi XD akan menjadi tablet keluarga nabi pertama yang menampilkan teknologi NFC. NFC membolehkan anda menyegerakkan peranti hanya dengan menyentuhnya bersama-sama – Hebat untuk penyegerakan Bluetooth atau menyegerakkan keluarga eksklusif nabi 16 patung dengan nabi XD anda dan mencabar mereka untuk pertempuran yang menakjubkan sambil meningkatkan watak unik anda. Berhati-hati dengan permainan Battle KINABIs™ dan patung yang dibuat untuk nabi XD!

“nabi XD menampilkan spesifikasi paling berkuasa dan paparan cemerlang keluarga tablet nabi. Kami teruja dengan perkara yang dibawa oleh ciri baharu ini kepada permainan dan kandungan,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Fuhu Jim Mitchell. “nabi XD mewakili peralihan sebenar dalam pengkomputeran mudah alih peribadi dengan pengenalan produktiviti dan peranti permainan berasaskan Android.”

Harga dan Ketersediaan

Nabi XD 10.1-inci akan tersedia lewat Disember dalam keluaran terhad dan pertengahan Januari di seluruh negara. Model 16 GB akan berharga MSRP $249 dan 32 GB untuk MSRP $349. Pad-folio dan pelbagai aksesori lain akan tersedia pada pertengahan Januari antara MSRP$19.99 dan MSRP$89.99.

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *