Frontier kini menyokong anak kapal yang menghalang penumpang yang tidak dikawal – swiftheadline

Oleh Gregory Wallace | CNN

Frontier Airlines kini berkata ia “menyokong” dan akan membayar kru pramugari yang sebelum ini dikatakan digantung kerja selepas menahan seorang penumpang yang didakwa meraba dan menumbuk mereka.

Syarikat penerbangan itu pada mulanya memberitahu CNN bahawa anak kapal “akan, seperti yang diperlukan dalam keadaan sedemikian, dilepaskan daripada penerbangan sementara menunggu penyiasatan selesai.”

Tetapi selepas kesatuan yang mewakili atendan penerbangannya mengkritik “reaksi tergesa-gesa syarikat penerbangan itu terhadap klip video pendek yang tidak menunjukkan kejadian penuh,” syarikat penerbangan itu menyuarakan sokongan kepada anak kapalnya.

“Frontier Airlines mengekalkan nilai tertinggi, rasa hormat, keprihatinan dan sokongan untuk semua pramugari kami, termasuk mereka yang diserang dalam penerbangan ini,” kata jurucakap Jennifer de la Cruz dalam satu kenyataan. “Kami menyokong keperluan ahli pasukan ini dan bekerjasama dengan penguatkuasa undang-undang untuk menyokong sepenuhnya pendakwaan terhadap penumpang terbabit.”

Insiden pada penerbangan hujung minggu dari Philadelphia ke Miami berlaku ketika pramugari di seluruh negara sedang bergelut dengan lonjakan penumpang yang tidak dikawal malah ganas.

Pentadbiran Penerbangan Persekutuan berkata Selasa ia menerima 100 laporan penumpang yang tidak dikawal pada minggu lalu, dengan jumlah 3,715 tahun ini, jauh melebihi apa yang pernah dilihat sebelum ini.

Apa yang berlaku di dalam kabin

Penumpang itu telah minum dua kali, tertumpah sepertiga pada dirinya sendiri, berkeliaran di kabin tanpa berbaju dan meraba-raba payudara dua pramugari wanita, menurut laporan oleh Jabatan Polis Miami-Dade. Laporan polis itu mengenal pasti dia sebagai Maxwell Wilkinson Berry dari Norwalk, Ohio. Panggilan telefon oleh CNN ke nombor yang disenaraikan untuk Berry tidak dijawab pada hari Selasa.

Sam Sweeney (@SweeneyABC) 3 Ogos 2021

“Kamu semua sialan!” Berry kedengaran menjerit dalam klip video yang dikongsi dengan gabungan CNN WPLG. “Ibu bapa saya bernilai lebih daripada dua juta dolar!”

Pramugari membantunya mencari baju selepas dia menumpahkan minuman itu, menurut laporan polis. Seorang pramugari ketiga “memintanya beberapa kali untuk bertenang dan kekal duduk,” dan penumpang itu “menumbuk [him] di muka dengan penumbuk tertutup.”

Seorang pramugari dan “penumpang berdekatan menahan defendan dan terpaksa mengikatnya ke tempat duduk dan mengikatnya dengan pemanjang tali pinggang keledar untuk penerbangan yang tinggal,” kata polis.

Seorang lelaki boleh dilihat dalam video menggunakan gulungan pita untuk mengikat penumpang di tempat duduk sambil dia terus menjerit.

Sumber yang biasa dengan Frontier berkata, pesawat syarikat penerbangan itu membawa pita pelekat yang boleh digunakan dalam situasi yang melampau untuk menghalang penumpang yang ganas. Sumber itu berkata kit onboard Frontier tidak termasuk gari plastik fleksibel, seperti yang dibawa oleh beberapa syarikat penerbangan. Jurucakap Frontier tidak mengulas mengenai peranti penahan yang dibawa pada pesawatnya.

Dia berkata penumpang itu “perlu dihalang sehingga penerbangan mendarat di Miami dan penguatkuasaan undang-undang tiba.”

‘Salah satu contoh yang paling teruk’

Kesatuan yang mewakili pramugari Frontier memberitahu CNN bahawa insiden itu adalah “salah satu contoh paling teruk” penumpang yang tidak dikawal tahun ini.

“Seorang penumpang yang mabuk dan marah secara lisan, fizikal dan seksual menyerang beberapa anggota kru,” kata Sara Nelson, presiden Persatuan Pramugari.

“Apabila dia enggan mematuhinya selepas beberapa kali cubaan untuk mengurangkan keterlaluan, anak kapal terpaksa menahan penumpang dengan peralatan yang tersedia untuk mereka di atas kapal,” katanya. “Kami menyokong anak kapal.”

AFA berkata minggu lalu bahawa 85% daripada hampir 5,000 ahli yang menjawab tinjauan kesatuan melaporkan mengalami penumpang yang tidak dikawal tahun ini, dan hampir satu daripada lima menemui penumpang yang ganas.

Frontier tidak memberitahu CNN sama ada penumpang akan dihalang daripada penerbangan Frontier masa depan.

Berry didakwa dengan tiga tuduhan bateri, menurut dokumen polis. Ia mengenal pasti pertuduhan itu sebagai salah laku dan mengatakan ejen FBI yang turut datang ke tempat kejadian dan berkata mereka tidak akan meneruskan pertuduhan jenayah persekutuan.

Baca artikel asal di sini

Penafian tanggungjawab! Swiftheadline ialah agregator automatik di seluruh media global. Semua kandungan boleh didapati secara percuma di Internet. Kami baru saja menyusunnya dalam satu platform untuk tujuan pendidikan sahaja. Dalam setiap kandungan, hiperpautan ke sumber utama ditentukan. Semua tanda dagangan adalah milik pemilik sah mereka, semua bahan kepada pengarangnya. Jika anda pemilik kandungan dan tidak mahu kami menerbitkan bahan anda di tapak web kami, sila hubungi kami melalui emel [email protected]. Kandungan akan dipadamkan dalam masa 24 jam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *