Frasa Pantas Google Assistant akan membolehkan anda berinteraksi tanpa menyebut kata laluan “OK Google”.

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar mungkin memberi kita komisen.

Google Assistant tidak dinafikan adalah salah satu pembantu maya terbaik di luar sana. Ia boleh mengawal rumah anda, menjawab soalan anda dan melakukan hampir semua perkara yang ada dalam usaha pembantu maya. Dan kini, menurut laporan baru, Google lebih pintar. mengikut9to5GoogleGoogle merancang untuk menambah “Frasa Pantas” pada Google Assistant.

Ciri Frasa Pantas membolehkan anda berinteraksi dengan Pembantu tanpa menyebut kata kunci “Ok Google” atau “Hey Google”. Sebagai contoh, pada masa ini, apabila anda perlu bertanya kepada Pembantu tentang cuaca, anda perlu menyebut “Ok Google, bagaimanakah cuaca hari ini?” tetapi dengan Frasa Pantas, anda hanya boleh menyebut “Bagaimana cuaca?”

frasa cepat pembantu google

Penerbitan itu turut berkongsi beberapa tangkapan skrin tentang bagaimana ciri itu mungkin kelihatan apabila dilaksanakan pada Android. Ia menunjukkan bahawa Frasa Pantas akan dibahagikan merentas kategori seperti Disyorkan, Penggera, Sambung, Maklumat Umum, Lampu, Kawalan Media, Pemasa dan Tugasan.

Google merancang untuk menambah pintasan ini pada Frasa Pantas, menurut laporan itu:

    Tetapkan penggera: “Tetapkan penggera untuk 7 pagi”Batalkan penggera: “Batalkan penggera”Tunjukkan penggera: “Pukul berapa penggera saya ditetapkan?”Hantar siaran: “Hantar siaran”Balas panggilan: “Jawab” & “Tolak “Tanya tentang masa: “Pukul berapa sekarang?” Tanya tentang cuaca: “Apakah cuaca?”Hidupkan & matikan lampu: “Hidupkan lampu”Hidupkan lampu ke atas & bawah: “Tingkatkan kecerahan”Kelantangan kawalan: “Hidupkan naikkan kelantangan”Jeda & sambung semula muzik: “Jeda muzik”Langkau trek: “Langkau lagu ini”Tetapkan pemasa: “Tetapkan pemasa selama 2 minit”Batalkan pemasa: “Batalkan pemasa”Jeda & sambung pemasa: “Jeda pemasa “Tetapkan semula pemasa: “Tetapkan semula pemasa”Tunjukkan pemasa: “Berapa banyak masa yang tinggal?”Peringatan: “Buat peringatan”Nota keluarga: “Buat nota keluarga”

Laporan yang keluar mungkin bermakna kita dapat melihat ciri tersebut dalam Pixel 6 dan Pixel 6 Pro. Google sebelum ini mengatakan bahawa cip Tensor, yang akan digunakan dalam Pixel 6, akan dapat memproses model AI dan ML yang kompleks, seperti membangunkan Google Assistant, di luar talian dan ini nampaknya satu langkah ke arah itu.

Apakah pendapat anda tentang usaha Google untuk membawa Frasa Pantas? Adakah ini akan membantu anda? Beritahu kami pendapat anda di bahagian komen di bawah!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *