Foto Langsung mengurangkan kualiti foto cahaya malap pada iPhone 6s

3232Ahad, 28 Nov 2021 13:58:39 PSThttps://wordpress.org/?v=5.8.2

Live Photos ialah ciri terbaharu dalam iPhone 6s dan 6s Plus yang merakam video pendek, sebelum dan selepas foto diambil. Ini menjadikan beberapa detik yang tidak dapat dilupakan. Walau bagaimanapun, mengikut perbincangan yang berlaku di seluruh web, nampaknya menghidupkan Foto Langsung memberi kesan kepada foto cahaya malap apabila ia kelihatan lebih gelap.

Sebabnya nampaknya apabila Foto Langsung didayakan, kamera merakam video, kemudian mengambil foto sebelum kembali merakam video semula. Di antara ini, pendedahan perlu berubah, menghasilkan foto yang lebih malap berbanding tanpa Live Photos dihidupkan. Mematikan Foto Langsung membolehkan kelajuan pengatup yang lebih rendah yang penting untuk menangkap lebih banyak cahaya dalam keadaan gelap. Selain itu, nilai pendedahan biasanya berbeza dalam persekitaran yang sama untuk tangkapan foto dan video jadi mungkin pelarasan itulah yang menyebabkan sesetengah pengguna mengambil perhatian.

Ramai pengguna di Reddithave berkongsi pengalaman ini dan 9to5Macalso melaporkan bahawa ini sedang berlaku. Buat masa ini, jika anda percaya anda melihat lebih banyak bunyi dan perincian yang kurang semasa fotografi cahaya malap, cuba matikan Live Photos untuk melihat sama ada ia membawa sebarang peningkatan. Pencari paparan mungkin tidak menunjukkan perbezaan jadi bandingkan dalam apl Foto sebaik sahaja anda menangkapnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *