FIX: Microsoft Teams Tidak Memuatkan Masalah

Sama ada pelanggan desktop Teams anda tersekat pada skrin pemuatan atau ia terus ranap, pembaikan yang dinyatakan di bawah akan membantu anda

Banyak organisasi menggunakan Microsoft Teams secara meluas untuk memudahkan perbualan dan kerjasama di kalangan pekerja di tempat kerja. Terdapat sebab ia dikenali sebagai apl Kerjasama Aliran Kerja, bukannya hanya persidangan video. Pengguna mengendalikan semua projek dan komunikasi berkaitan melalui Microsoft Teams.

Jadi, bayangkan kekecewaan dan tekanan yang ditimbulkan apabila apl tidak dapat dimuatkan. Nah, jika anda berada di sini, ia tidak sukar untuk anda bayangkan. Anda hanya boleh menatap klien desktop Microsoft Teams pada komputer anda sekarang. Adakah ia akan membuatkan anda berasa lebih baik jika kami memberitahu anda bukan satu-satunya yang klien desktop bertindak seperti ini?

Banyak pengguna telah melaporkan masalah dengan Microsoft Teams di mana ia tidak dapat dimuatkan. Walaupun keadaan itu kelihatan menyusahkan, terdapat beberapa perkara yang anda boleh cuba untuk mengusir syaitan masalah ini.

Pernahkah anda cuba log masuk ke akaun Microsoft Teams anda pada komputer lain atau dalam apl web? Jika anda tidak mempunyai, anda mungkin perlu. Kerana jika masalah itu ternyata adalah akaun anda, tiada apa-apa yang anda akan temui dalam senarai ini untuk anda. Anda kemudiannya perlu menghubungi pasukan sokongan Microsoft Teams untuk masalah anda.

Jika anda boleh log masuk ke akaun anda di tempat lain, tetapi bukan hanya dalam apl desktop Pasukan pada komputer anda, sila teruskan!

Jika Microsoft Teams sentiasa terperangkap pada ‘Memuatkan Pasukan Microsoft? skrin, maka apa yang anda perlu lakukan ialah mengosongkan cache untuk Microsoft Teams.

Sekarang, perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah berhenti sepenuhnya dari Microsoft Teams. Sama ada pergi ke ikon Microsoft Teams dalam dulang sistem dan klik kanan padanya untuk ‘Berhenti’ daripada menu konteks. Atau, anda boleh memilih untuk menamatkan tugasan daripada Pengurus Tugas. Apa apa yang menimbulkan bot awak.

Sekarang buka File Explorer. Anda boleh menggunakan pintasan papan kekunci Windows Logo Key + E untuk membukanya. Kemudian, taip atau salin/ tampal %appdata%\Microsoft\teams dan tekan Enter.

Kemudian, padamkan semua fail daripada folder berikut.

Sebaik sahaja anda telah memadamkan semua fail daripada folder ini, mulakan semula Microsoft Teams untuk melihat sama ada ia menyelesaikan isu tersebut.

Jika mengosongkan cache tidak berjaya untuk anda, cuba nyahpasang dan pasang semula apl itu. Ada kemungkinan anda telah mencuba yang ini, tetapi kali ini, anda akan melakukannya secara berbeza. Selepas menyahpasang apl, padamkan fail dari lokasi berikut:

%LocalAppData%\Microsoft\Teams%LocalAppData%\Microsoft\TeamsMeetingsAddin%AppData%\Microsoft\Teams%LocalAppData%\SquirrelTemp

Salin/ Tampal laluan di atas dalam Penjelajah Fail untuk pergi ke lokasi tersebut. Selepas memadamkan fail, pasang semula Microsoft Teams dan lihat jika ia dimuatkan.

Anda juga boleh cuba mengosongkan kelayakan Microsoft Teams anda; kemungkinan fail yang rosak di suatu tempat boleh menyebabkan masalah. Buka Panel Kawalan pada komputer anda dan klik pada ‘Akaun Pengguna’.

Kemudian di bawah ‘Pengurus Kredensial’, klik pada ‘Urus Kredensial Windows’.

Kemudian cari kelayakan untuk ‘MSTeams’ dan alih keluar kesemuanya dan lihat sama ada ia menyelesaikan isu tersebut.

Yang ini adalah untuk jenis masalah yang sangat khusus. Jika Microsoft Teams anda ranap dalam beberapa saat selepas anda cuba membukanya, dan tiada ikon dulang sistem dan proses yang dijalankan untuk Microsoft Teams dalam Pengurus Tugas sama ada, maka pembetulan ini adalah untuk anda.

Antara selang apabila anda membuka Microsoft Teams, dan ia ranap, ikon untuk Microsoft Teams akan muncul dalam dulang sistem. Ia akan ringkas, jadi anda perlu cepat. Ia mungkin memerlukan beberapa percubaan untuk menangkap pesalah itu, tetapi anda perlu terus mencuba sehingga anda berjaya kerana tiada penyelesaian lain akan berfungsi untuk ini. Ia seperti bermain permainan dengan Microsoft Teams!

Masalahnya di sini kemungkinan besar adalah kata laluan cache yang rosak. Ia boleh berlaku atas beberapa sebab, antaranya yang utama ialah anda menukar kata laluan Microsoft Teams anda, sementara klien desktop masih mempunyai akaun anda dilog masuk. Kini, ia tidak akan selalu menimbulkan masalah, tetapi kadangkala ia boleh membawa kepada kepada fail rosak yang menyebabkan ranap sistem.

Jadi, apabila anda menangkap ikon untuk Microsoft Teams dalam dulang sistem, klik kanan padanya dan pilih ‘Log Keluar’ daripada menu. Sebaik sahaja anda berjaya menekan butang Log Keluar sebelum Pasukan ranap, kali berikutnya Microsoft Teams akan dimuatkan dengan betul dan anda akan dapat melog masuk semula.

Microsoft Teams tidak memuatkan boleh menjadi sangat mengecewakan, tetapi lebih daripada itu, ia memberi kesan kepada kerja anda: Anda boleh menggunakan apl web sebagai ganti klien desktop untuk melakukan, tetapi beberapa ciri tidak berfungsi pada apl web dan eksklusif kepada klien desktop. Kami berharap senarai pembetulan ini membantu dalam memperbaik hari buruk yang anda alami!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *