Farrah Fawcett realness: Potongan shag ’70-an ialah trend rambut terhangat musim panas ini

Adakah gelombang trend ’90-an throwback akhirnya berakhir?

Tidak ada yang kurang pasti. Tetapi apabila ia datang kepada inspirasi rambut musim panas, tahun 70-an kelihatan bersedia untuk menunggang tinggi musim ini. Ini dapat dilihat dalam minat yang semakin meningkat untuk potongan rambut shag – fikir Farrah Fawcett – yang sedang membentuk trend utama musim ini. Ramai ikon fesyen telah pun mengamalkannya. Kini terserah kepada anda.

Lupakan scrunchies, ekor kuda ultra tinggi dan blow-dry yang tebal terus dari tahun 90-an, kerana gaya rambut terhangat di pantai berpasir pada musim panas ini akan mengambil inspirasi dari tahun 70-an! Seperti yang telah kami katakan sebelum ini, musim ini akan menjadi musim untuk penampilan yang unik dan sipi, tetapi juga musim untuk gaya kasual, bohemian. Jadi apakah dekad yang lebih baik daripada tahun 70-an untuk menyalurkan keperluan anda untuk menjalani kehidupan sepenuhnya pada musim panas ini? Apa yang diperlukan hanyalah sepasang gunting yang bagus, sedikit keberanian, dan anda tidak lama lagi akan menggunakan trend rambut terkini pada musim panas ini.

Bercinta ke musim panas!

Daripada satu potong tertentu, shag lebih kepada konsep. Dan, beranikah kita berbisik bahawa, dalam beberapa cara, ia seperti variasi pada belanak. Sesetengah orang mungkin tidak mahu mengakuinya, tetapi β€” mari kita hadapi β€” kedua-dua gaya itu tidak betul-betul berbeza! Malah, potongan shag dicirikan oleh lebih banyak kepenuhan di bahagian atas kepala daripada panjangnya. Seperti yang dicadangkan oleh namanya, shag pada asasnya melibatkan lapisan bertekstur berbulu, dengan rupa yang dipahat dan berombak, selalunya bertepi ke bahagian penggayaan yang lebih liar dengan helai panjang berbeza yang meruncing ke semua arah dan, jika boleh, dengan gelombang atau keriting.

Bangs atau tidak?

Ada yang memilih untuk memainkan bahagian rock ‘n’ roll dengan memilih bangs pendek, atau pun sangat pendek, manakala yang lain lebih suka pinggiran yang panjang untuk gaya yang lebih glamor. Tetapi jika anda benar-benar mahu menggegarkan potongan shag β€œTHE” yang sedang menjadi kegilaan di seluruh dunia, maka tetapkan pandangan anda pada poni langsir, gaya yang paling sesuai dengan potongan lagenda tahun 70-an ini.

Artikel ini diterbitkan melalui AFP Relaxnews.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *