Faktor bentuk Surface Duo menjadi lebih baik dengan sarung folio baharu

Walaupun Surface Duo masih tidak tersedia untuk pembelian terus, peranti sekuel sudah ada dalam kad.

Surface Duo yang sangat dinanti-nantikan oleh Microsoft kini tersedia untuk prapesanan, dan kerja telah dimulakan pada Surface Duo 2, menurut beberapa penyenaraian kerja Microsoft untuk pembangunan sistem pengendalian Android untuk produk dwi-skrin masa hadapan.

Microsoft telah pun membawa pasukan pembangunan dalaman untuk mengusahakan kemas kini perisian selepas pelancaran Surface Duo, dan kerja telah bermula pada Surface Duo 2 untuk menyokong usaha berterusan, kerana Microsoft bertaruh besar pada produk dwi-skrin.

Surface Duo generasi seterusnya adalah secara dalaman nama kod Zeta dan tiada maklumat atau butiran lain tentang kemungkinan Surface Duo 2 didedahkan. Walaupun Surface Duo telah memasuki peringkat awal prototaip/ujian/pembangunan, kami mungkin tidak melihat perkakasan siap muncul sehingga sekurang-kurangnya separuh kedua tahun 2021.

Ingat bahawa Surface Neo yang dikuasakan Windows 10X telah ditangguhkan sehingga 2022, jadi wajar untuk Microsoft melancarkan telefon Android dwi skrin pada separuh kedua tahun depan.

Apa yang benar-benar menarik di sini ialah Microsoft telah membentuk pasukan dalaman untuk mengendalikan kerja membangunkan perisian untuk Surface Duo dan seterusnya. Duo generasi pertama dihantar dengan sokongan Android 10 dan Android 11 akan menyusul kemudian selepas Google melancarkan OS untuk gelombang pertama peranti.

Walaupun peranti sekuel nampaknya sudah ada dalam kad, perlu diingat bahawa laporan ini masih berdasarkan khabar angin dan penemuan, dan tiada pengesahan rasmi daripada sesiapa yang bekerja di Microsoft.

Surface Duo generasi pertama didatangkan dengan Snapdragon 855, storan 128GB atau 256GB dan 6GB RAM. Surface Duo juga boleh dilipat paling nipis di dunia dan Microsoft berkata ia telah membangunkan engsel 360 darjah terkecil dengan wayar seperti rambut untuk menyokong faktor bentuk peranti yang berbeza.

Microsoft Surface Duo, dengan reka bentuk dwi-skrin dan lipatan, adalah salah satu telefon termahal yang pernah dikeluarkan oleh gergasi teknologi itu. Surface Duo bermula pada $1,399 dan ia merupakan telefon yang tahan lasak, tetapi anda masih perlu berhati-hati apabila menggunakan perkakasan berasaskan engsel.

Tidak seperti Galaxy Fold, Surface Duo hadir dengan dua skrin dan ia menawarkan reka bentuk unik yang menyukarkan mencari sarung untuk telefon ini. Nasib baik, nampaknya Microsoft menyedari perkara ini, jadi telefon dihantar dengan satu sarung bumper di luar kotak dan terdapat rancangan untuk menjual sarung berwarna-warni bulan depan.

Terdapat beberapa kes Surface Duo pihak ketiga yang kini anda boleh beli jika anda ingin melindungi dan meningkatkan rupa atau keupayaan Surface Duo. Terima kasih kepada penyenaraian Microsoft Store baharu, kami kini mempunyai pandangan pertama pada salah satu kes Surface Duo yang terbaik.

Sarung folio Surface Duo

Sarung folio baharu OtterBox untuk Surface Duo bertujuan untuk melindungi perkakasan dwi skrin dan produk ini adalah sebahagian daripada siri teorem syarikat.

Otterbox mendakwa bahawa sarung tahan lama ini melindungi Surface Duo anda dan menambah sokongan untuk berbilang sudut dirian pada peranti. Dengan kes ini, anda akan dapat menggunakan Surface Duo untuk menonton kandungan multimedia tanpa memegang peranti.

Anda juga boleh menggunakannya untuk permainan dengan melaraskan sudut dirian.

Ia turut disertakan dengan pemegang Surface Pen, yang tiada pada Surface Duo dan bekas bamparnya.

Di samping itu, sarung $69 ini sepadan dengan reka bentuk unik Duo dan ia harus memegang peranti itu dengan kuat, menurut syarikat itu.

Jika anda sedang mencari cara lain untuk memastikan Duo anda selamat dan memanfaatkannya sepenuhnya, anda boleh membeli produk ini daripada Gedung Microsoft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *