Empat Nota Melekit untuk Aplikasi Web Chrome

Tidak ada kekurangan apl mengambil nota di luar sana. Ada yang sangat kompleks, mereplikasi semua kerumitan kabinet fail mengikut abjad yang dibanjiri dengan folder dan kertas yang diliputi dalam sorotan. Ada yang lebih sedikit daripada penyunting teks. Lain-lain adalah skrin penuh dan mewujudkan persekitaran bebas gangguan. Namun apabila tiba masanya untuk mencatat sesuatu dengan cepat untuk kembali ke kemudian, beberapa pilihan mengambil nota adalah semudah aplikasi nota melekit lama yang baik. Dan apakah cara yang lebih baik untuk melakukannya selain semasa anda menyemak imbas dalam Google Chrome? Berikut ialah empat aplikasi Sticky Notes untuk Chrome.

Conteng Google Chrome

Scribble ialah aplikasi web yang menarik dengan warna yang berbeza dan reka letak grid yang boleh diurus. Program ini tidak cuba untuk meniru huru-hara menggunakan nota melekit kehidupan sebenar, tetapi ia menangkap kemudahan. Nota boleh sepanjang yang anda mahu, tetapi hanya permulaan yang boleh dilihat dari halaman utama. Nota boleh diselaraskan warna dan disusun semula seperti yang dikehendaki, dan semuanya boleh diakses walaupun semasa anda berada di luar talian. Halaman penyuntingan mengalih keluar kebanyakan teks tambahan daripada antara muka, meninggalkan anda sendirian tanpa apa-apa kecuali pad nota maya dan fikiran anda.

Coretan Chrome

Stickeez

Stickeez membuat model sendiri selepas papan gabus lama yang tergantung di atas meja anda. Hanya buat nota melekit, isi dengan teks, pilih warna dan semat. Antara muka tidak sebersih Scribble, tetapi ia pasti lebih cerah dan lebih bertenaga. Dari segi reka bentuk, ia mungkin lebih biasa. Namun di sebalik rupa, nota masih disusun dalam grid. Mereka tidak boleh diseret, malah tidak boleh dipesan semula.

Stickeez Chrome

Stickeez juga menawarkan pelbagai tema untuk anda yang tidak pernah menggali rupa papan gabus. Latar belakang yang tersedia termasuk peti sejuk, papan putih dan … tengkorak.

Latar Belakang Stickeez

Nota Terapung Percuma

Sticky Notes tidak mempunyai nama yang paling asli, tetapi antara mukanya menawarkan beberapa kejutan. Apl web ini lalai kepada nota terapung bebas, membolehkan anda menyeretnya ke sekeliling untuk membentuk corak organisasi anda sendiri dan semuanya boleh diakses di luar talian. Anda masih boleh menyusun nota ke dalam grid jika itu adalah pilihan anda, dan terdapat paparan nota tunggal yang bertujuan untuk skrin yang lebih kecil. Sticky Notes membolehkan anda mengeluarkan nota untuk menyelamatkan diri anda daripada kerumitan bertukar-tukar antara tab. Anda juga diberi lebih banyak pilihan daripada apl lain dalam senarai ini, dengan keupayaan untuk memilih fon anda, mencipta warna anda sendiri dan mengubah saiz nota .

Pilihan Nota

Sambungan Nota

Walaupun nama mungkin sama, sambungan Sticky Notes untuk Chrome ini tidak mempunyai sambungan ke apl web Sticky Notes sebelumnya. Pilihan ini adalah untuk anda yang benar-benar mahukan penyelesaian pengambilan nota tanpa ribet dan tanpa suar. Setelah dipasang, butang akan muncul dalam bar alat anda. Mengklik pada butang ini menurunkan menu yang membolehkan anda mengambil nota. Itu sahaja. Anda mendapat satu nota, dan tiada pilihan. Kadang-kadang, itu lebih daripada cukup.

Jika anda suka nota melekit maya, anda adalah individu yang bertuah. Kedai Web Chrome dipenuhi dengan apl web sedemikian. Walaupun ada yang baik, ada yang agak buruk. Empat apl ini adalah antara yang terbaik yang tidak memerlukan anda membuat akaun untuk menggunakannya. Hanya pasangkannya dan mula mencatat nota dengan segera. Jika anda sudah mempunyai sebarang aplikasi web Sticky Notes untuk Chrome kegemaran, kongsikannya dengan kami dalam ulasan di bawah.

Terima kemas kini tutorial terkini kami.

Bertel ialah penulis blog teknologi dan novelis bebas yang mungkin terlalu mempercayai Google. Dia meminati Android sejak saat dia menggunakan peranti pertamanya — jika tidak lebih awal — dan telah memahami Chromebook Pixel sejak hari pertama. Anda boleh mengikuti kerjanya di bertelking.com.

Saya suka Quick Note juga. Anda boleh menggunakannya tanpa menyanyi juga tetapi jika anda log masuk dengan akaun Diigo anda, ia menyegerakkan nota anda dalam talian. Sebelum itu, saya menggunakan Sticky Notes (#3). Satu-satunya masalah di dalamnya ialah saya kehilangan nota saya beberapa kali apabila penyemak imbas saya ranap.

Selepas membaca artikel anda, saya memasang yang pertama daripada dua aplikasi Sticky Notes yang telah anda semak di sini. Saya menggunakannya selama beberapa bulan, dan saya tidak bijak menyimpan beberapa maklumat yang kini saya perlukan segera. Tetapi, permohonan itu tidak ada lagi, kerana ia hilang kadang-kadang dalam dua minggu lepas, mengambil semua nota saya bersamanya. Bolehkah anda mencadangkan apa-apa cara saya boleh berhubung dengan pencipta aplikasi ini, dengan harapan dapat mendapatkan semula nota melekit saya?

nota ini nampaknya bagus, tetapi saya masih suka menggunakan nota melekit yang cekap, biasakan dengannya, https://www.efficientsoftware.net/stickynotes/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *