E-sukan: Perlumbaan maya di litar Orchard Road untuk memulakan OUE E-Cities C’ship, Berita Sukan & Cerita Teratas

SINGAPURA – Peminat perlumbaan simulasi boleh memecut melalui jalan-jalan di Orchard Road bulan depan ketika litar baharu di daerah beli-belah memulakan Kejohanan OUE E-Cities Championship 2021 sulung, liga perlumbaan simulasi dalam talian yang dibangunkan oleh perlumbaan sim berpangkalan di Singapura dan jenama gaya hidup Legion of Pelumba (LOR).

Litar jalan Orchard Road sejauh 3.2km 10 pusingan bermula di hadapan lurus OUE – regangan dari titik permulaan di Tangs ke sudut pertama (sudut Mandarin) – dan termasuk mercu tanda popular seperti Galeri Mandarin, Wheelock Place, Ion Orchard , dan Ngee Ann City.

Acara maya ini terbuka kepada pelumba dari seluruh dunia dan akan menawarkan kumpulan hadiah wang tunai $10,000 untuk tiga pasukan teratas.

Kelayakan akan diadakan dari 5-7 Nov, dengan 25 pelumba sim terpantas mara ke pusingan akhir pada 14 Nov.

Walaupun pelumba sim Jay Wong telah berlumba di litar jalan maya yang lain, warga Singapura itu tidak sabar untuk mencuba litar Orchard Road baharu.

Eksekutif jualan, 31, berkata: “Ia unik kerana kebanyakan kita belum pernah berlumba di Singapura sebelum ini dan ia adalah trek serba baharu di Orchard Road.

“Mana-mana pelumba akan suka berlumba di jalanan, tetapi ia adalah haram jadi untuk mempunyai trek fantasi di sekitar Orchard Road untuk berlumba untuk keseronokan adalah mengujakan.

“Saya juga mahu meletakkan diri saya menentang semua orang di luar sana dan melihat betapa sukarnya persaingan di seluruh rantau ini.”

Selain perlumbaan maya, orang ramai akan berpeluang mencuba perlumbaan sim di pusat pengalaman Legion of Racers di Galeri Mandarin dari 1-14 Dis.

LOR juga sedang mencari cara untuk mengembangkan perlumbaan untuk memasukkan bandar serantau lain dan merancang untuk membina litar elektronik serupa di Bangkok, Jakarta, Kuala Lumpur dan Manila.

Lim Keong Wee, pengasas bersama LOR dan E-Cities Championship, berkata: “Melalui kembar digital dan teknologi dalam talian, OUE E-Cities Championship 2021 bertujuan untuk menghubungkan komuniti dari seluruh dunia melalui perlumbaan sim di laluan yang unik untuk setiap bandar.

“Selain daripada elemen perlumbaan, OUE E-Cities Championship 2021 juga akan menyediakan hiburan dan pemasaran destinasi untuk semua bandar di mana trek perlumbaan ini akan dicipta.”

Mereka yang berminat untuk mendaftar untuk pertandingan boleh berbuat demikian di laman web ini. Peserta akan mendapat satu slot kelayakan untuk setiap penyertaan perlumbaan sebanyak $20 dan slot tambahan boleh dibeli secara berasingan pada $10 setiap slot.

Kami telah mengalami beberapa masalah dengan log masuk pelanggan dan memohon maaf atas kesulitan yang berlaku. Sehingga kami menyelesaikan isu tersebut, pelanggan tidak perlu log masuk untuk mengakses artikel ST Digital. Tetapi log masuk masih diperlukan untuk PDF kami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *