Dropbox sedang menguji sokongan asli untuk Apple Silicon, dijangka tiba pada 2022

Benang sokongan Dropbox rasmi baru-baru ini dikongsi di Twitter mencadangkan bahawa syarikat itu tidak mempunyai rancangan untuk menyokong Apple Silicon Mac secara asli, hampir setahun selepas model pertama dengan cip M1 dikeluarkan. Walau bagaimanapun, Dropbox kini secara jelas menyatakan bahawa ia sedang menguji sokongan asli untuk Apple Silicon tetapi ia tidak akan tersedia sehingga tahun depan.

Pada masa ini, apl Mac untuk Dropbox hanya berjalan pada M1, M1 Pro dan M1 Max Mac di bawah Rossetta, yang menghabiskan hayat bateri dan memerlukan satu tan RAM. Sebagai tindak balas kepada semua aduan yang dibuat oleh pemilik M1 Mac dalam urutan sokongan rasmi, Dropbox menyatakan menegaskan bahawa sebilangan besar ahli komuniti perlu mengundi sokongan Apple Silicon asli untuk syarikat itu melaksanakannya. Dari benang, seperti yang dinyatakan oleh 9to5Mac:

Tolong anda boleh menaik taraf apl Dropbox supaya ia berfungsi secara asli pada Apple Silicon Mac (M1) tanpa Rosetta.

Rosetta bukan pilihan kerana ia memusnahkan bateri.

Ini mungkin pendua idea di bawah namun yang bermula untuk pemproses ARM secara umum dan anda tidak melihatnya dalam 6 tahun jadi memulakan idea khusus Apple dengan harapan anda melihatnya.

— Mitchell Hashimoto (@mitchellh) 27 Oktober 2021

Walaupun mempunyai lebih 400 undian, status isu itu masih disenaraikan sebagai ‘memerlukan lebih banyak undian’, dengan maklum balas daripada kakitangan Dropbox mengatakan bahawa “idea ini akan memerlukan lebih sedikit sokongan sebelum kami berkongsi cadangan anda dengan pasukan kami.”

Perkhidmatan awan akhirnya telah bertindak balas kepada pelanggan yang kecewa dengan pengesahan bahawa ia berfungsi pada sokongan M1 asli. “Kami pastinya menyokong Apple Silicon, maaf atas kekeliruan. Kami telah bekerja untuk seketika pada binaan M1 asli yang kami sasarkan untuk dikeluarkan pada H1 2022. (Dan bersetuju bahawa respons dalam urutan sokongan tidak sesuai),” kata pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Dropbox Drew Houston dalam tweet.

Baca lebih lanjut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *