Di Dalam Sistem Brek Brembo Ford GT 2017

 • MajalahMajalah

  Ini adalah kami bercakap kedai dan bercakap kereta. Kadang-kadang kita pergi secara mendalam dan menganalisis sesuatu, atau kita bercakap tentang sejarah kereta atau sukan permotoran, atau mungkin kita hanya memberikan pemikiran kita tentang sesuatu dalam industri automotif.

  Ford GT 2017 ialah kenderaan pengeluaran terpantas yang pernah dihasilkan oleh bujur biru. Dengan nisbah kuasa-kepada-berat yang tepat, lima mod pemanduan berbeza, dan aerodinamik yang canggih, kereta itu bernilai lebih daripada sekadar pandang sekilas. Enjin GT, 647 kuasa kuda keluaran tinggi 3.5 liter EcoBoost, hanyalah ceri di atas. .

  Atau mungkin itu kelajuan hentian GT 216 mph?

  Sama ada cara, meningkatkan kelajuan tidak menjadi masalah, tetapi bagaimana pula dengan berhenti?

  Brembo, untuk semua maksud dan tujuan, terbiasa menghentikan kapal roket. Sistem brek berprestasi tinggi syarikat ditemui pada beberapa jentera perlumbaan paling berkuasa di dunia, seperti kereta Formula Satu dan Indy. Dengan lebih daripada 300 kejuaraan dalam perlumbaan sudah pun, teknologi Brembo adalah unik kerana ia mula-mula terbukti di trek, kemudian dibawa ke jalanan. Persekitaran pembuktian dan pengesahan yang disediakan oleh landasan, dan apa yang boleh dipelajari dalam situasi sedemikian, pasti akan beralih ke jalan harian.

  Contohnya, Fiat Chrysler Automobiles menggunakan kepakaran Brembo pada dua kenderaan mereka yang paling berkuasa, Jeep Grand Cherokee Trackhawk dan Dodge Challenger SRT Demon. General Motors baru-baru ini bekerjasama dengan Brembo pada kit brek baharu untuk model terpilih, termasuk trak siri Chevy Silverado dan GMC Sierra 1500. Peningkatan kit lebih baik mengendalikan perubahan termomekanikal yang konsisten dengan menarik treler atau memindahkan muatan yang besar.

  Kini Ford berada dalam campuran, melengkapkan supercar GT mereka dengan brek Brembo.

  “Kumpulan kami telah bekerjasama dengan pasukan kejuruteraan Ford secara serentak pada kereta lumba Ford GT yang bersaing dan menang sekarang, dan telah membawa pelajaran yang dipelajari itu kepada model jalanan Ford GT,” jelas Dan Sandberg, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif, Brembo Amerika Utara.

  Pengeluaran GT akan mempunyai rotor seramik karbon (CCM) dengan pad brek berprestasi tinggi khusus di hadapan dan belakang. Cakera CCM sangat ringan dan berfungsi lebih baik pada suhu tinggi.

  “Teknologi ringan menang di trek dan jalanan,” kata Sandberg. “Brek CCM dua keping pada Ford GT memberikan penjimatan berat sebanyak 50 peratus berbanding sistem brek besi tuang biasa.”

  Di bahagian belakang, brek letak kereta elektro-mekanikal (EPB) unik-ke-Brembo patut diberi perhatian. Fungsi EPB disampaikan oleh angkup aluminium anod hitam yang berdiri sendiri, dikawal oleh perisian Brembo. Brembo EPB beroperasi secara automatik dan melalui butang, menghapuskan kabel yang dikaitkan dengan sistem brek letak kereta tradisional.

  Pelanggan Ford GT boleh memilih daripada pelbagai warna caliper juga. Setiap satu memaparkan logo “b” huruf kecil Brembo dalam warna hitam.

  “Pilihan pengguna lima warna caliper menjadikan setiap Ford GT sebagai kenyataan reka bentuk peribadi,” tambah Sandberg.

  Foto & Sumber: Brembo North America, Ford Motor Company.

  Kereta ini menggigil tulang belakang saya, saya ingin memandunya

  i love the cars GT … https://www.chevroletnewway.org/aveo Persekitaran pembuktian dan pengesahan yang disediakan oleh trek, dan apa yang boleh dipelajari dalam situasi sedemikian, pasti akan beralih ke jalan raya setiap hari.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *