Desura ialah App Store Permainan Indie yang Hebat Untuk Windows Dan Linux

Jika anda seorang pemain yang menyukai permainan indie, maka Desura ialah aplikasi yang anda tidak mahu ketinggalan. Tersedia untuk Windows dan Linux, Desura ialah kedai aplikasi permainan tempat anda boleh mencari, membeli dan memasang permainan pada PC anda. Ia membantu anda menguruskan pemasangan, kemas kini dan mod permainan anda supaya anda boleh bermain permainan tanpa sebarang kebimbangan.

Pemasangannya agak mudah.

Pergi ke halaman utama Desura dan klik butang “Muat turun Desura”. Bergantung pada OS anda, ia akan memuat turun sama ada fail .exe atau tar. Untuk Linux, anda hanya perlu mengekstrak fail tar dan klik dua kali pada fail Desura. Pemasang akan memulakan dan memuat turun modul dari pelayan. Setelah pemasangan selesai, anda akan dapat log masuk ke Desura.

desur-log masuk

Jika anda tidak mempunyai akaun dengan Desura, inilah masanya untuk menciptanya. Pendaftaran adalah percuma. Sebaik sahaja anda log masuk, anda akan dapat mencari permainan.

halaman utama desura

Pada setiap halaman permainan, anda boleh menonton treler permainan, membaca ringkasan dan menyemak komen pengguna lain. Jika anda menyukai apa yang anda lihat, cuma klik butang “Pasang permainan” di bahagian atas sebelah kanan skrin untuk memasang (atau membeli) permainan.

halaman-desura-permainan

Untuk semua permainan yang telah anda pasang, anda akan dapat mencarinya pada tab Main. Anda boleh sama ada melancarkan permainan atau menyahpasangnya. Ia sentiasa baik untuk dapat mengurus semua permainan anda di satu tempat.

desura-pelancaran-permainan

Desura sangat mementingkan komuniti. Ini bermakna anda boleh mengambil bahagian dalam forum, perbincangan atau menyerahkan mod yang telah anda bangunkan. Untuk pembangun permainan, anda juga boleh melibatkan diri dan meminta Desura mengedarkan permainan anda untuk anda. Ini adalah cara yang baik untuk meluaskan jangkauan anda kepada sekumpulan besar pemain serta-merta.

Cuba Desura dan beritahu kami jika ia berguna kepada anda.

Desura

Terima kemas kini tutorial terkini kami.

Damien Oh mula menulis artikel teknologi sejak 2007 dan mempunyai lebih 10 tahun pengalaman dalam industri teknologi. Dia mahir dalam Windows, Linux, Mac, Android dan iOS, dan bekerja sebagai Pembangun WordPress sambilan. Beliau kini merupakan pemilik dan Ketua Pengarang Make Tech Easier.

kensley

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *