Dengan pertumbuhan 50%, jualan iPhone menjana pendapatan $39.6 bilion pada Q3 2021

Apple melaporkan rekod suku Jun 2021. Syarikat itu menyaksikan pertumbuhan 36 peratus YoY dengan pendapatan $81.4 bilion dalam kategori produk dan perkhidmatan. CFO Apple, Luca Maestri berkata bahawa “kami meningkatkan dua digit dalam setiap kategori produk kami dengan rekod sepanjang masa untuk perkhidmatan, dan rekod suku bulan Jun untuk iPhone, Mac, dan boleh pakai serta aksesori rumah.” Pada panggilan pendapatan berikutnya, eksekutif kanan syarikat berkongsi angka rekod jualan iPhone.

Maestri memperincikan bahawa jualan iPhone meningkat sebanyak 50 peratus tahun ke tahun dengan pendapatan $39.6 bilion. Permintaan kukuh untuk siri ini telah mencapai asas pemasangan aktif yang tinggi sepanjang masa.

Hasil iPhone mencatatkan rekod suku Jun sebanyak 39.6 bilion, meningkat 50 peratus tahun ke tahun dan melebihi jangkaan kami kerana keluarga iPhone 12 terus mendapat permintaan yang sangat tinggi. Prestasi secara konsisten kukuh di seluruh dunia dan kami meningkat dua digit yang sangat kukuh dalam setiap segmen geografi yang menetapkan rekod suku bulan Jun dalam kebanyakan pasaran yang kami jejaki. Pangkalan iPhone terpasang aktif kami mencapai tahap tertinggi sepanjang masa, berkat kesetiaan luar biasa pangkalan pelanggan kami dan kekuatan ekosistem kami. Di AS, tinjauan terbaru pengguna daripada 451 Research, menunjukkan kepuasan pelanggan iPhone sebanyak 97 peratus untuk keluarga iPhone 12.

Ketua Pegawai Eksekutif Apple Tim Cook berkata bahawa sokongan rangkaian 5G, prestasi pantas yang disampaikan oleh pelanggan cip A14 Bionic, dan penambahbaikan kamera menjadikan siri iPhone 12 popular di kalangan pelanggan.

“Untuk iPhone, suku ini menyaksikan pertumbuhan dua angka yang sangat kukuh dalam setiap segmen geografi, dan kami terus berbesar hati dengan sambutan pelanggan terhadap barisan iPhone 12. Kami hanya berada di peringkat awal 5G, tetapi prestasi dan kepantasannya yang sudah luar biasa telah memberi impak yang ketara kepada cara orang ramai boleh memanfaatkan teknologi kami sepenuhnya.

Pelanggan menggemari iPhone 12 kerana kelajuan 5G yang sangat pantas, cip A14 Bionic dan kamera Dolby Vision yang tidak pernah dilihat sebelum ini dalam telefon.”

melalui iMore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *