Dari 23-29 Ogos, pembelian Apple Pay akan didermakan kepada Yayasan Taman Negara AS

Apple mengumumkan kempen kebajikan baharu dengan Yayasan Taman Negara AS. Gergasi teknologi itu telah berikrar untuk membuat derma yang tidak ditentukan kepada organisasi bukan untung untuk semua pembelian Apple Pay yang dibuat melalui App Store, tapak web rasmi atau Apple Store.

Promosi itu akan aktif dari 23 hingga 29 Ogos. Menurut notis, Apple mengatakan bahawa ia “meraikan taman negara kita”, dengan Perkhidmatan Taman Negara AS meraikan ulang tahunnya yang ke-105 pada 2021.

Promosi ini terhad kepada pembelian Apple Pay yang dibuat di Amerika Syarikat, lebih-lebih lagi, ia terhad kepada 100,000 transaksi pertama dengan pembelian sekurang-kurangnya $10. Ini adalah tahun kelima berturut-turut Apple menjalankan promosi ini sebagai sokongan kepada Yayasan Taman Negara, rakan kongsi amal rasmi Perkhidmatan Taman Negara.

Kami meraikan taman negara kami dengan derma untuk setiap pembelian Apple Pay di Apple Store, di apple.com, atau melalui apl Apple Store di AS dari 23-29 Ogos.

Pembelian mesti dibuat di apple.com, melalui apl Apple Store atau di Apple Store di AS Terhad kepada 100,000 transaksi pertama. Tertakluk kepada pembelian minimum $10. Promosi tamat 29 Ogos.

Ketua Pegawai Eksekutif Apple Tim Cook telah menunjukkan penghargaannya untuk taman negara, dan dalam satu temu bual tahun lepas dia menyatakan bahawa Apple Park terdiri daripada bilik persidangan yang dinamakan sempena taman negara AS. Pada 2019, Apple menderma $10 setiap transaksi Apple Pay terpilih kepada Yayasan Taman Negara. Pada 2020, gergasi teknologi itu menderma sehingga $1 juta berdasarkan pembelian Apple Pay.

Selain menamakan pejabat persidangan sempena taman negara AS, Apple telah menggunakan taman negara di California sebagai nama sistem pengendalian macOSnya, Yosemite dan Monterey.

Di samping itu, syarikat itu juga akan melancarkan Cabaran Aktiviti Apple Watch untuk meraikan taman negara di negara ini. Pada 28 Ogos, pengguna Apple Watch boleh memperoleh pencapaian dengan melengkapkan senaman berjalan kaki, mendaki, berlari atau berkerusi roda untuk sekurang-kurangnya satu batu.

Mari luangkan masa sehari untuk menghargai keindahan taman negara di seluruh dunia. Pada 28 Ogos, dapatkan anugerah ini dengan merakam senaman mendaki, berjalan, berlari atau menggunakan kereta roda sejauh satu batu (1.6 km) atau lebih dengan mana-mana apl yang menambahkan senaman pada Kesihatan.

Baca Lagi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *