Cortana untuk iOS dan Android dan Apl Rakan Telefon untuk Windows 10 Diumumkan

3232Ahad, 28 Nov 2021 13:58:39 PSThttps://wordpress.org/?v=5.8.2

Microsoft telah mengumumkan keluaran Cortana, penyelesaian pembantu peribadi mereka untuk iPhone dan Android. Cortana bermula pada Windows Phone dan telah dibina ke dalam Windows 10 dan Edge (pelayar) dan seperti yang dijangkakan, kini akan dilancarkan pada platform mudah alih milik pesaing Microsoft. Pengumuman itu adalah sebahagian daripada video Apl Phone Companion untuk Windows 10, yang bertujuan untuk memudahkan pengguna mengakses kandungan mereka pada mana-mana platform telefon pintar utama yang mereka miliki.

Pada pandangan pertama, Apl Rakan Telefon untuk Windows 10 kelihatan seperti aplikasi baharu yang membolehkan banyak fungsi pada Android dan iPhone. Semasa anda menonton video itu, ternyata ia tidak lebih daripada panduan untuk pengguna dengan pautan untuk memuat turun aplikasi pada telefon mereka atau menyediakan akaun Microsoft mereka padanya menggunakan aplikasi terbina dalam. Microsoft mempunyai beberapa aplikasi yang tersedia untuk kedua-dua iPhone dan Android, termasuk OneDrive, Xbox Music, OneNote, Office Apps, Outlook, Skype dan tidak lama lagi, Cortana.

Walaupun Phone Companion App nampaknya merupakan pemasaran yang sempurna daripada Microsoft untuk menyertakan pautan ke apl telefon pintar mereka, terus pada menu mula Windows 10, saya tidak sabar untuk melihat sejauh mana tambang Cortana berbanding Google Now dan Siri, di ‘laman utama’ mereka. macam-macam. Adalah bodoh untuk mengharapkan integrasi yang lebih baik daripada Siri atau Google Now pada iPhone dan Android, masing-masing tetapi ia masih akan menjadikan kehadiran Microsoft lebih kukuh pada peranti yang berbeza.

Beginilah rupa Cortana pada Android, seperti yang ditunjukkan dalam video:

Persoalan besar: bilakah anda boleh mendapatkan Cortana untuk iPhone atau Android?

Menurut Microsoft, Cortana untuk Android akan tersedia pada akhir bulan Jun dan untuk iPhone, akhir tahun ini.

Apakah maksud ini untuk penggunaan Windows Phone/Mobile? Kurang satu sebab untuk pengguna mendapatkan Windows Phone sekarang kerana mereka akan mempunyai Cortana pada iPhone atau Android.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *