Ciri utama Microsoft Surface Pro 8 didedahkan dalam dokumen baharu

Surface Duo Microsoft telah dilancarkan tahun lepas di Amerika Syarikat sahaja kerana gergasi teknologi itu mahu menilai permintaan di negara itu sebelum memperkenalkan peranti Android pertamanya di pasaran antarabangsa.

Lewat tahun lepas, Microsoft mengesahkan bahawa Surface Duo akhirnya akan meneroka ke luar negara pada awal 2021. Menurut sumber yang biasa dengan perkembangan itu, Microsoft kini merancang untuk melancarkan telefon dwi skrin pada minggu kedua atau ketiga bulan Februari.

Berdasarkan penyenaraian produk Microsoft Store, Surface Duo akan mendarat di UK pada minggu kedua/tiga Februari 2021. Peranti ini berkemungkinan akan mencapai pasaran utama Eropah yang lain pada masa yang sama. Telefon dwi skrin itu dilaporkan juga akan tersedia di Kanada pada bulan Februari.

Sebagai contoh, penyenaraian produk Microsoft Store mencadangkan bahawa telefon akan dikeluarkan pada 18 Februari. Walau bagaimanapun, penyenaraian produk di tapak web peruncit pihak ketiga menunjukkan tarikh keluaran 13 Februari di Jerman.

Di United Kingdom, BT dan EE dilaporkan bekerjasama dengan Microsoft dalam perjanjian untuk menjual Surface Duo setiap kali ia dikeluarkan di rantau ini.

Perlu diingat bahawa himpunan perniagaan Surface Duo di Eropah juga boleh menyertakan satu fon telinga berwayar aksesori baharu.

Perlu diingat juga bahawa gergasi perisian itu bermain terlalu selamat dengan Surface Duo dan ia tidak merancang untuk membawa telefon ke lebih banyak pasaran pada tahun 2021.

Seperti yang kami nyatakan pada awalnya, Surface Duo telah dikeluarkan pada September 2020 dan ia sudah ketinggalan pada spesifikasi. Telefon dwi skrin ini didatangkan dengan cipset Snapdragon 855 dan ia berusia empat generasi pada 2021. Selain Snapdragon 855, Surface Duo menampilkan sensor 11MP dan tidak menawarkan sambungan NFC atau pengecasan tanpa wayar.

Lewat tahun ini, Microsoft juga merancang untuk memperkenalkan Surface Duo 2 dengan kamera yang dipertingkatkan, sambungan 5G, NFC, penambahbaikan perkakasan dan banyak lagi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *