Ciri perisian tegar Nintendo Switch 3.0.0 berjalan melalui

Nintendo telah melancarkan kemas kini baharu utama untuk Switch, perisian tegar versi 3.0.0, dengan sejumlah besar ciri dan pembetulan pepijat. Kemas kini tidak membawa konsol maya yang ditunggu-tunggu atau mana-mana aplikasi lain seperti pelayar web, YouTube atau Netflix. Tetapi, kemas kini menunjukkan bahawa Nintendo komited untuk meningkatkan pengalaman untuk pengguna Switch dan sedang mendengar maklum balas.

Walaupun tidak banyak ciri yang dihadapi pengguna seperti aplikasi penstriman sosial, video atau audio, Nintendo telah memperkenalkan beberapa ciri yang memudahkan untuk mendapatkan kandungan berita, menambah dan kekal berhubung dengan rakan dan sebagainya. Kemas kini itu pantas dimuat turun pada sambungan Internet saya yang pantas dan dipasang dengan agak pantas dengan hanya mulakan semula konsol biasa.

Berikut ialah pusingan pantas ciri teratas dalam perisian tegar baharu:

Isu utama yang mengganggu pemain ialah perubahan input yang tidak diingini pada TV mereka melalui HDMI apabila Suis didok dalam mod tidur. Ini telah ditetapkan dalam kemas kini baharu. Pada TV LG saya, pop timbul perubahan input tidak muncul lagi.

Salah satu ciri baharu yang paling diminta oleh pemain ialah tetapan kelantangan dalam bar sisi Tetapan Pantas yang ditunjukkan apabila anda menekan lama butang rumah. Ciri ini amat berguna apabila anda bermain permainan dalam mod atas meja dan dok. Anda boleh menggunakan pengawal anda untuk menukar volum dari jauh dengan cepat.

Tetapan Pantas Kawalan Kelantangan

Splatoon 2 akan dikeluarkan pada 21 Julai tetapi Nintendo telah menambah ikon baharu untuk watak mereka yang boleh digunakan sebagai avatar akaun.

Sekarang terdapat kekurangan berita sebelum ini tetapi Nintendo telah menambah Saluran ke Switch. Anda kini boleh mengikuti saluran untuk permainan Nintendo kegemaran anda untuk menerima berita daripada mereka, namun, anda masih melihat berita untuk permainan lain. Tidak pasti betapa bergunanya ciri ini tetapi ia masih ada.

Saya belum lagi mendengar tentang sesiapa yang kehilangan Joy-Cons mereka tetapi Nintendo Switch kini membenarkan anda menggunakan ciri Cari Pengawal untuk mendayakan getaran pada pengawal anda dari jauh.

Anda bukan sahaja boleh merendahkan kelantangan fon kepala maks sekarang, kelantangannya juga lebih kuat berbanding sebelum ini. Pengguna di r/NintendoSwitch telah melaporkan volum yang lebih kuat berbanding sebelum ini apabila menggunakan fon kepala mereka. Saya belum menguji sebarang fon kepala dengan Nintendo Switch saya lagi kerana saya mempunyai fon kepala iPhone 7 Plus dan Bluetooth. Mengeluh. Saya sangat menyukai sokongan fon kepala Bluetooth dalam kemas kini perisian tegar masa hadapan.

Pengguna Pro Controller bergembira. Anda kini boleh menyambungkan Pro Controller anda kepada Nintendo Switch menggunakan kabel pengecas USB. Walau bagaimanapun, NFC tidak akan berfungsi dalam mod ini. Terdapat juga sebuah Kemas kini Pengawalciri yang disenaraikan dalam Tetapan bagaimanapun, mengetiknya tidak menghasilkan apa-apa. Mungkin, kerana Joy-Cons telah disambungkan ke Suis semasa peningkatan perisian tegar.

Jika anda mempunyai rakan, anda boleh mendapat pemberitahuan apabila mereka datang dalam talian. Masih tiada ciri sembang untuk berkomunikasi dengan mereka. Alangkah baiknya jika ia dihantar dalam kemas kini seterusnya. PS tambah saya di Suis menggunakan kod rakan ini: SW-2026-6423-5044

Pilihan Tukar Warna Paparan Baharu termasuk Terbalikkan Warna dan Skala kelabu pilihan. Jika anda ingin bermain dalam mod hitam-putih, dayakan Skala Kelabu dan paparan Suis anda akan kelihatan seperti paparan Kindle.

Lihat log perubahan lengkap dariNintendo untuk semua kemas kini dan pembetulan dalam keluaran ini:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *