Cipta Apl Android dengan seret dan lepas mudah dengan App Inventor

3232Ahad, 28 Nov 2021 20:38:05 PSThttps://wordpress.org/?v=5.8.2

Untuk membangunkan apl yang baik, anda biasanya memerlukan kemahiran pengekodan yang baik dalam apa jua bahasa yang anda gunakan. Ini menyukarkan orang yang mempunyai idea tetapi tidak mempunyai kemahiran pengekodan yang baik untuk menghasilkan apl yang hebat. Tetapi kini, Google telah membenarkan orang yang tidak mempunyai sebarang kemahiran pengekodan untuk membuat beberapa apl hebat yang buruk dengan memperkenalkan Android App Inventor. Ia adalah perisian yang membolehkan anda mencipta aplikasi dengan sangat mudah dengan hanya menyeret dan menjatuhkan ‘blok’ yang berbeza. Tetapi kami tidak fikir apl kompleks boleh dibina dengan alat ini.

Pasaran Android sudah mempunyai lebih daripada 100,000 apl dan kebanyakannya tidak bernilai kerana Google tidak mempunyai dasar penapisan apl yang ketat seperti Apple. Dengan pengenalan App Inventor, lebih banyak apl berkualiti rendah akan diperkenalkan untuk Android. Pembangun yang dihormati yang bekerja keras untuk membuat aplikasi untuk android juga tidak akan menyukai perisian ini kerana kini mana-mana orang yang tidak mempunyai kemahiran yang betul akan mula membuat aplikasi yang buruk. Pendapat mungkin berbeza-beza, kerana apl yang buruk tidak dapat bersaing dengan apl yang hebat dalam apa jua cara yang mungkin.

Perkara yang baik tentang perisian ini ialah pengguna Android akan dapat membuat aplikasi mudah untuk diri mereka dengan mudah seperti yang ditunjukkan dalam video. Ia pasti akan membuatkan sesetengah pengguna gembira apabila mereka membuat apl untuk diri mereka sendiri dan rakan mereka tetapi kami tidak mengharapkan terlalu banyak daripada App Inventor. Lihat video dan sumber untuk melihat cara ia berfungsi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *