Cinta Reka Bentuk: Feedly – ​​Phandroid

sepanduk feedly

Satu atau dua tahun lepas telah melihat lautan perubahan apabila ia datang kepada reka bentuk apl Android. Melainkan pembangun telah menyediakan fungsi yang luar biasa, dia tidak lagi boleh mengharapkan kejayaan jika apl itu tidak kelihatan bagus. Dalam siri Design Love, saya akan berkongsi beberapa contoh terbaik pertumbuhan yang telah dilihat oleh platform. Setakat ini, saya menulis tentang Camera Zoom FX, Pemasa Ovo, Flib dan 7X7.

Saya masih menafikan bahawa Google sebenarnya akan menutup Pembaca pada 1 Julai. Sebahagian daripada saya berharap Google akan berkongsi siaran yang mengatakan “Gotcha!” kepada orang lain, mengumumkan bahawa mereka sebenarnya tidak, meletakkan perkhidmatan untuk berehat. Bukan saya menggunakannya itu banyak, cuma ia adalah alat yang sangat berkuasa untuk kebanyakan blogger. Malah, kami menggunakannya secara meluas di Google untuk menjejaki sumber kami, dan kami masih belum memilih alternatif lagi.

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa perkhidmatan lain yang telah cuba mengambil kesempatan daripada keadaan tersebut. Quentyn menyebut beberapa hari lalu tentang Digg Reader, dan AOL hampir keluar. Heck, malah Facebook dikhabarkan akan membina satu di antaranya, dengan ada yang berpendapat bahawa acara Video Instagram mungkin sebenarnya pelancaran untuk perkhidmatan RSS. Walau bagaimanapun, jika pertandingan diadakan hari ini, Feedly akan menang. Bukan sahaja menurut saya, tetapi kepada anda juga.

Tangkapan skrin_2013-06-22-23-19-31Apa yang memenanginya bagi saya ialah hakikat bahawa mereka mempunyai apl Android, dan ia sangat cantik. Saya belum mencuba apa-apa lagi kerana saya membaca hampir secara eksklusif pada telefon atau tablet saya sekarang. Dan dalam masa apabila tabiat membaca beralih daripada komputer, saya merasa pelik bahawa lebih tiga bulan selepas pengumuman itu, tiada satu pun daripada syarikat lain yang keluar dengan produk baharu mereka mempunyai apl Android, atau akan keluar menjelang 1 Julai.

Mana-mana pengguna Pustaka Google seharusnya berasa selesa di Feedly tidak lama lagi. Pertama, mereka menjemput anda untuk mengimport suapan Google Reader anda ke dalamnya, dan kedua, banyak pengalaman yang serupa dengan Reader, dengan beberapa lapisan pengilat. Semua sumber anda dimasukkan dengan kemas ke dalam laci gelongsor di sebelah kiri, dengan folder dikekalkan daripada akaun Google anda.

Antara muka itu sendiri mempunyai keseimbangan yang bagus iaitu cantik dan bersih, namun pada masa yang sama menggunakan imej yang lebih besar untuk menambah sentuhan daya tarikan. Ia tidak keterlaluan seperti Flipboard, yang penting untuk pembaca RSS, namun pada masa yang sama bukan sekadar senarai artikel seperti berjuta-juta aplikasi lain. Saya sangat menyukai peralihan timbunan, yang tidak mempunyai kesan wow seperti yang dilakukan oleh Flipboard tetapi memastikan apl tidak mempunyai pengalaman biasa dengan hanya menatal ke atas.

Saya mempunyai satu aduan walaupun, dan ini mengenai versi tablet: Saya benar-benar berharap laci gelongsor akan kekal terbuka sepanjang masa semasa menggunakan tablet. Saya sering melompat merentasi sumber dan tidak dapat melakukan itu kelihatan seperti pembaziran.

Secara keseluruhannya, jika anda sedang mencari pengganti Pustaka Google, atau sekadar apl membaca lain yang kelihatan bagus, Feedly amat berbaloi untuk dicuba. Mereka juga bekerja keras di sisi API mereka dengan pengumuman Feedly Cloud, justeru memberikan orang seperti gReader dan apl berasaskan Google Reader yang lain untuk digunakan kembali.

Untuk memuat turun Feedly, klik di sini. Jika anda menggunakan aplikasi pembaca lain, kongsikannya dalam ulasan.

Syarat Perkhidmatan | Dasar Privasi | Android ialah tanda dagangan Google Inc. | © Google.com, 2007-2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *