CES 2021 berjalan secara digital, membatalkan acara secara bersemuka

Ia hanya menunggu masa sebelum penganjur menukar haluan, dan pengumuman telah tiba — CES 2021 akan dijalankan dalam talian sahaja. Awal hari ini, Persatuan Teknologi Pengguna mengumumkan perubahan pada persidangan teknologi yang membawa peminat, pembangun dan pembuat produk dari seluruh dunia.

Gary Shapiro, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif CTA berkongsi perkara berikut:

“Di tengah-tengah pandemik dan kebimbangan kesihatan global yang semakin meningkat tentang penyebaran COVID-19, adalah mustahil untuk memanggil puluhan ribu orang di Las Vegas pada awal Januari 2021 dengan selamat untuk bertemu dan menjalankan perniagaan secara peribadi. “Teknologi membantu kita semua bekerja, belajar dan berhubung semasa wabak — dan inovasi itu juga akan membantu kita membayangkan semula CES 2021 dan menyatukan komuniti teknologi dengan cara yang bermakna. Dengan beralih kepada platform semua digital untuk 2021, kami boleh menyampaikan pengalaman unik yang membantu pempamer kami berhubung dengan khalayak sedia ada dan baharu.”

Itu bukan bermakna acara itu masih tidak akan berlangsung, kerana terdapat banyak pembentangan untuk dibawa masuk. Daripada terbang ke Las Vegas, anda boleh menghadiri acara itu dari keselesaan rumah (atau pejabat) anda sendiri .

Pada masa ini, acara itu ditetapkan untuk bermula pada 6 Januari, berlangsung sehingga 9, dengan harapan bahawa CES 2022 kembali kepada acara peribadi tradisional.

Walaupun mengecewakan bahawa CES tidak akan berlaku secara peribadi, ia bukanlah satu langkah yang mengejutkan. Ini berlaku selepas penganjur mendakwa acara itu akan diteruskan seperti biasa pada bulan Mei.

CES berkemungkinan bukan pertunjukan teknologi terakhir yang menggunakan semua digital, kerana IFA 2020 masih akan berlangsung di Jerman pada Musim Gugur ini. Walau bagaimanapun, penganjur untuk acara itu telah mengehadkan hadirin kepada mereka yang berada dalam industri teknologi, menutup pintu untuk kemasukan umum. Tetapi kami tidak akan terkejut jika penganjur untuk IFA beralih kepada pengalaman yang serba digital.

Sumber: CTA

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *