Cef selebriti Ranveer Brar tentang jenaka, penggodaman makanan keselesaan dan banyak lagi

Sebab cef selebriti kelahiran Lucknow, Ranveer Brar mempunyai lebih 1.5 juta pengikut di Instagram adalah kerana dia menyediakan makanan dengan cara yang sama penontonnya menggunakan kandungan — melalui klip yang sangat menarik, petua memasak yang boleh dikaitkan, pengambilan perbualan dan yang paling penting, potongan masakan memefied.

Ranveer Brar

Tidak mudah bagi mana-mana chef yang memulakan kerjaya mereka dalam dunia rangkaian sosial bukan hiper untuk mempunyai lebih sejuta pengikut di Instagram hari ini. Pasti mereka menikmati fandom tertentu dan menghiburkan penonton mereka melalui medium arus perdana seperti rancangan masakan dan juri masakan, tetapi hanya segelintir yang boleh bergema dengan belia dalam talian. Bagi cef selebriti Ranveer Brar, yang mempunyai hampir dua dekad pengalaman di bawah tali pinggangnya, menyesuaikan diri dengan trend baharu adalah perkara yang benar-benar menjadi dirinya sendiri. Kehadirannya dalam talian adalah bukti bahawa kerja keras selama bertahun-tahun, beberapa pujian, dan banyak rancangan televisyen mesti berubah menjadi nama jenama itu sendiri untuk kekal relevan.

Di sini, hakim Masterchef India, pengarang, pengusaha restoran Ranveer Brar memberi kita pandangan rendah tentang kehidupannya dalam sekatan, perkara yang diperlukan untuk menjadi tukang masak yang berjaya, prinsip memasak daripada neneknya dan banyak lagi.

Tidak, seperti kanak-kanak lain, saya mahu menjadi juruterbang satu hari dan seorang angkasawan pada hari lain. Hanya kemudian, apabila saya berumur 16-17 tahun, saya memutuskan bahawa inilah yang saya mahu lakukan dalam hidup. Dilahirkan di Lucknow, makanan mempunyai tempat yang sangat istimewa. Dan saya sedar ini adalah sesuatu yang boleh mengujakan saya sepanjang hayat saya. Kota Lucknowlah yang menyuntik semangat ini kepada saya. Lucknow menunjukkan kepada anda bahawa makanan juga boleh menjadi emosi kolektif, emosi yang tidak pernah berakhir. Ia boleh menunjukkan kepada anda bahawa makanan boleh menjadi lebih banyak. Bandar ini memberi saya inspirasi untuk menjadi seorang chef.

Saya sentiasa merasakan bahawa makanan tidak boleh wujud tanpa muzik dan jenaka kerana ruang kepala adalah penting semasa anda memasak. Humor terutamanya adalah sebahagian besar kandungan masakan saya. Apa yang kami lakukan dengan humor itu ialah yang menjadi #ObviouslyRanveer. Lebih daripada saya, pasukan sayalah yang patut dikreditkan. Bagi saya, humor itu semula jadi. Sebagai Punjabi, kami sememangnya mahir dalam dua perkara: Ejekan sarkastik dan keupayaan untuk mentertawakan diri sendiri. Dan kadangkala video saya juga boleh menyinggung perasaan sempadan, tetapi itulah yang sebenarnya. Saya tidak datang pada platform digital untuk menggubal; Saya datang ke sini untuk menjadi diri saya sendiri.

Saya tidak tahu tentang hacks, tetapi banyak prinsip memasak yang saya telah ambil dari nenek saya. Sebagai contoh, jangan terus membuka penutup hidangan semasa memasak. Dan perkara asas lain seperti jangan tambah garam sekaligus, sebaliknya teruskan menambahnya mengikut langkah-langkah kerana ia membuatkan anda lebih terkawal. Anda tidak menjadi tukang masak yang lebih baik dengan mempelajari hacks, petua dan helah tetapi dengan menguasai asas-asasnya. Dan itu telah menjadi mantra saya.

Ranveer Brar

Latihan profesional sememangnya memberi manfaat yang besar kerana ia memberikan struktur kepada pengetahuan anda. Banyak kali, kita tahu segala-galanya, tetapi kita perlu menyusunnya dalam kepala kita untuk meneruskannya dengan lebih baik dan memberikannya arah tuju. Ia menstruktur pengetahuan makanan. Persekitaran profesional dalam industri makanan adalah sangat keras, dan adalah penting bagi seorang chef untuk tidak terlalu lembut atau terlalu keras. Jika anda terlalu tegar, anda akan kehilangan seninya, dan jika anda terlalu lembut, anda akan kehilangan rasa perniagaannya.

Kami menyedari ada orang yang tidak datang untuk resipi sahaja. Mereka ini ingin memahami asas masakan di luar resipi dan mengapa mereka melakukannya. Dan malangnya, anda tidak boleh memenuhi satu khalayak dengan kedua-dua kandungan. Dan itulah sebabnya kami memutuskan mari kita lihat RB Advantage sebagai ruang di mana kita boleh mencipta ruang untuk orang ramai belajar lebih daripada sekadar resipi.

Kami merancang untuk melancarkannya tidak lama lagi. RD Advantage juga akan tersedia di premium YouTube untuk keahlian eksklusif.

Ranveer Brar

Satu kesilapan yang biasa kita lakukan ialah kita menyiram makanan dengan banyak sos dan kuah. Pada bila-bila masa anda menyadur, tekstur visual makanan perlu kelihatan. Saiz bahagian adalah satu lagi perkara yang perlu anda ingat. Pastikan ia terhad kepada hidangan. Saiz bahagian yang dikecilkan secara automatik menjadikan makanan kelihatan menarik.

saya tak tahu. Mungkin jurugambar atau penyair.

Semua imej: Ihsan Ranveer Brar Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *