Cara SharePlay muzik, skrin, TikTok dan banyak lagi pada iPhone dan iPad

Ciri tertunda iOS 15 SharePlay akhirnya keluar sekarang pada iPhone dan iPad dengan kemas kini iOS 15.1. Ciri FaceTime baharu membolehkan pengguna berhubung secara maya dengan keluarga atau rakan mereka untuk mendengar lagu kegemaran mereka, mengadakan pesta menonton untuk menikmati filem, rancangan, video TikTok dan berkongsi skrin untuk memberikan tutorial pantas atau menyelesaikan projek kerjasama.

Pada masa ini, SharePlay serasi dengan apl Apple Music asli, Apple TV+ dan Apple Fitness+ serta apl pihak ketiga seperti TikTok, Twitch,Disney+, ESPN+, HBO Max dan banyak lagi. Walaupun pengguna tidak akan dapat memainkan muzik atau video pada apl tanpa sokongan SharePlay, senaman mudah di sekitar apl yang tidak serasi ialah perkongsian skrin melalui SharePlay, dalam kebanyakan kes.

Untuk berhubung dengan keluarga dan rakan melalui SharePlay, peranti semua peserta (hos dan jemputan) mesti dikemas kini kepada iOS 15.1. atau iPadOS 15.1. Ikuti langkah yang disenaraikan untuk menggunakan SharePlay pada iPhone dan iPad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *