Cara Mulakan Semula dan Tetapkan Semula HomePod & HomePod Mini Anda

Seperti mana-mana teknologi lain, pembesar suara pintar Apple mungkin menghadapi gangguan dari semasa ke semasa. HomePod atau HomePod Mini anda boleh berhenti berfungsi secara tiba-tiba, enggan memainkan/menstrim muzik atau Siri mungkin kehilangan sambungan Webnya. Tidak kira sebabnya, mengetahui cara memulakan semula dan menetapkan semula HomePod dan HomePod Mini anda pasti berguna.

Sebagai peraturan umum, kami mengesyorkan anda memulakan semula HomePod anda terlebih dahulu. Ini akan memaksa pembesar suara pintar anda untuk but semula tanpa kehilangan sebarang tetapannya. Jika itu tidak berjaya, anda harus meneruskan untuk menetapkan semula pembesar suara pintar anda. Tindakan ini akan memaksa HomePod atau HomePod Mini anda kembali ke tetapan kilangnya, jadi anda perlu menyediakannya dari awal.

Memandangkan HomePod Apple tidak mempunyai butang HIDUP/MATI fizikal, anda perlu menggunakan iPhone atau iPad anda untuk berinteraksi dengan pembesar suara pintar anda. Dengan itu, berikut ialah cara untuk memulakan semula HomePod anda dengan menggunakan apl Home.

1. Lancarkan apl Home pada peranti anda. Ketik pada “Bilik” menggunakan bar menu yang terdapat di bahagian bawah skrin peranti anda. Tatal ke kiri dan kanan sehingga anda sampai ke bilik di mana HomePod anda berada.

2. Pastikan anda mengetik dan menahan ikon HomePod. Panel baharu akan muncul, membolehkan anda memperhalusi pembesar suara pintar anda. Anda perlu menatal sehingga ke bahagian bawah panel ini.

3. Ketik pada “Tetapkan Semula HomePod,” dan anda akan ditanya sama ada anda ingin memulakan semula HomePod anda atau mengalih keluar aksesori ini. Pastikan anda mengetik pada “Mulakan semula HomePod.”

Perlu diingat bahawa HomePod anda akan mengambil masa beberapa minit untuk dimulakan semula. Anda tidak akan dapat mengeluarkan arahan suara sehingga proses ini selesai. Jika HomePod anda bertindak sebagai hab pusat untuk rumah pintar anda, anda akan kehilangan akses kepada peranti pintar anda buat sementara waktu.

Jika anda masih mengalami masalah walaupun selepas memulakan semula HomePod anda, menetapkan semula adalah langkah seterusnya. Sekali lagi, perlu diingat bahawa HomePod anda akan kembali ke tetapan kilangnya, jadi anda perlu menyediakannya semula.

1. Buka apl Home pada peranti anda. Pilih tab “Bilik” dan tatal ke kiri atau kanan sehingga anda melihat HomePod anda. Ketik dan tahan ikonnya sehingga panel baharu muncul, membenarkan anda menyesuaikan tetapan HomePod anda.

2. Menggunakan panel yang baru dibuka, anda perlu menatal ke bawah sepenuhnya. Ketik pada “Reset HomePod,” yang akan menggesa anda untuk memilih salah satu daripada dua pilihan yang mungkin. Anda perlu mengetik pada “Alih Keluar Aksesori.”

3. Sebaik sahaja anda mengesahkan keputusan anda, HomePod anda akan memulakan prosedur itu sendiri. Ia biasanya mengambil masa beberapa minit sehingga proses ini selesai. Loceng permulaan akan memberitahu anda bahawa HomePod anda sedia untuk disediakan semula.

Jika HomePod anda tidak berkomunikasi dengan apl Home pada iPhone anda, anda masih boleh menetapkannya semula. Ini dilakukan dengan menggunakan panel sentuh di bahagian atas pembesar suara pintar anda.

1. Cabut palam HomePod anda dan tunggu lima saat. Kemudian, pasangkannya semula.

2. Tekan dan tahan bahagian atas HomePod anda (bahagian tengah panel sentuh). Simpan jari anda pada peranti sepanjang masa. Anda sepatutnya melihat cahaya putih berputar di sekeliling jari anda, yang akan bertukar merah selepas 15 saat.

3. Siri akan memberitahu anda bahawa HomePod anda akan ditetapkan semula. Teruskan menekan panel sentuh sehingga anda mendengar tiga bunyi bip, kemudian angkat jari anda. HomePod anda kini akan ditetapkan semula dengan sendirinya. Setelah prosedur ini tamat, anda perlu menyediakannya semula.

Itu sahaja yang anda perlu tahu tentang cara memulakan semula dan menetapkan semula HomePod dan HomePod Mini anda. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang memanfaatkan rumah pintar anda sepenuhnya, lihat petua Apple HomeKit ini. Dan sudah tentu, jangan lupa untuk menyemak senarai alat Apple HomeKit terbaik kami yang tersedia sekarang.

Terima kemas kini tutorial terkini kami.

Isaac ialah seorang penulis bebas dengan lebih sedekad pengalaman meliputi inovasi teknologi terkini. Tertumpu terutamanya pada sistem perisian dan perkakasan berkaitan Apple, aspirasinya adalah untuk meneroka semua cara dunia digital hari ini berkait dengan kehidupan seharian kita.

Kadangkala Reset Homepod tiada dan ia hanya menunjukkan Alih Keluar Aksesori jadi memulakan semula tidak tersedia. Tak tahu kenapa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *