Cara mudah menjadualkan Ringkasan Pemberitahuan pada iOS 15 dan iPadOS 15

Apple menambah baik pemberitahuan pada iOS 15 dan iPadOS 15 yang termasuk ciri Ringkasan Pemberitahuan baharu. Ciri pemberitahuan baharu membolehkan pengguna menyusun kemas kini daripada apl kedua ke dalam ringkasan pemberitahuan dan menjadualkan masa atau beberapa kali untuk melihat ringkasan tersebut pada siang hari.

Ringkasan Pemberitahuan direka untuk meminimumkan gangguan pada siang hari dan melihat pemberitahuan yang tidak begitu penting pada masa yang sesuai. Kami telah menyenaraikan langkah untuk anda menambah atau mengalih keluar apl daripada senarai ringkasan pemberitahuan dan cara menjadualkan ringkasan pemberitahuan.

Untuk menggunakan ciri ini, pengguna mesti memastikan bahawa iPhone atau iPad mereka dikemas kini kepada kemas kini iOS 15 yang terkini.

Berikut ialah cara anda boleh menambah atau mengalih keluar apl untuk ringkasan untuk membuat ringkasan pemberitahuan yang diperibadikan supaya pemberitahuan yang paling berkaitan muncul di atas ringkasan.

Selepas anda mendayakan ciri tersebut, ia akan mengkategorikan pemberitahuan anda daripada apl secara automatik dalam senarai segera dan tidak mendesak dan pemberitahuan tidak mendesak ditambahkan pada Ringkasan Pemberitahuan. Setelah berkata demikian, anda juga boleh menyesuaikan pemberitahuan apl mana yang penting atau boleh dilihat kemudian.

Selepas mengaktifkan ciri, ikut langkah yang disenaraikan di bawah untuk memperibadikan apl yang muncul dalam ringkasan anda.

Baca Lagi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *