Cara Mudah Menggerakkan Kursor Semasa Menaip dalam Android

Terutama apabila anda tergesa-gesa, idea untuk kembali dan membetulkan kesilapan menaip boleh menjengkelkan. Ia adalah satu tugas yang mudah, namun ia boleh menjadi penyeksaan bagi mereka yang nampaknya tidak dapat mendapatkan kursor kecil itu di tempat yang betul.

Ia mungkin kerana jari anda tidak kurus seperti yang anda mahukan atau anda hanya mempunyai matlamat yang tidak baik. Walau apa pun, berita baiknya ialah terdapat penyelesaian untuk tugas yang menjengkelkan lagi mudah itu. Apa yang anda perlu lakukan ialah memasang satu apl pada peranti Android anda.

Apl yang anda perlukan untuk mengawal kursor peranti Android anda daripada butang kelantangan anda dipanggil Kawalan Kursor Kunci Kelantangan. Ia percuma untuk dimuat turun di Google Play. Apabila anda mula-mula melancarkan apl, anda akan melihat halaman utama apl itu. Di bahagian atas sebelah kanan, togol pada butang Mulakan perkhidmatan.

kursor hidup

Anda perlu memberikan kebenaran “Kebolehaksesan” apl, dan anda boleh melakukannya dengan mengetik pada pilihan “Tunjukkan Tetapan”. Tatal ke bawah dan hidupkan perkhidmatan dan akhirnya ketik OK. Sandarkan satu dan anda harus kembali ke halaman utama apl. Togol pada butang Mulakan perkhidmatan sekali lagi, dan kali ini ia sebenarnya akan dihidupkan.

Pilih butang Tindakan di penjuru kanan sebelah bawah dan pilih apl yang anda mahu apl itu berfungsi. Anda akan melihat apl pihak ketiga yang telah anda pasang dan apl sistem juga.

Versi percuma apl hanya akan membenarkan anda mengesahkan sehingga maksimum lapan apl. Jika anda perlu menambah lebih banyak apl pada senarai, anda perlu membeli versi Pro. Atau anda boleh memilih dengan bijak apl yang akan anda tambahkan. Harga untuk versi Pro tidaklah buruk sama sekali kerana ia hanya akan menyebabkan anda kembali $0.99.

kursor-pilih-apl

Mulai sekarang, setiap kali anda menggunakan apl yang anda sertakan dalam senarai, anda akan dapat menggerakkan kursor dengan butang kelantangan. Aplikasi ini ialah alternatif yang bagus jika anda menghadapi masalah skrin sentuh.

Untuk menggerakkan kursor ke kiri, tekan butang “Kelantangan turun”. Butang “Volume up” akan menggerakkan kursor ke kanan. Jika anda tidak menyukai cara butang berfungsi, anda boleh menukarnya pada bila-bila masa dalam tetapan apl.

Cuma buka apl dan ketik pada tiga titik menegak dan pilih Tetapan. Di bahagian bawah anda akan melihat pilihan yang membolehkan anda menukar perkara yang dilakukan oleh setiap butang kelantangan. Selagi anda berada dalam Tetapan, anda juga boleh mengubah warna apl dan menjadikannya bermula secara automatik pada peranti anda.

Jika anda sudah menggunakan papan kekunci GBoard pada peranti anda, anda tidak perlu memasang apl tambahan apabila anda sudah mempunyai ciri ini terbina dalam. Dengan hanya meluncurkan jari anda ke kiri dan kanan sambil menekan bar ruang, anda boleh menggerakkan kursor dengan cepat .Ciri hebat ini berfungsi pada mana-mana peranti, tetapi kelemahannya ialah ia tidak membenarkan anda menyerlahkan teks seperti yang anda jangkakan. Kaedah peletakan kursor Gboard tersedia untuk kedua-dua peranti Android dan iOS.

Ia sentiasa idea yang baik untuk mempunyai lebih daripada satu cara untuk melakukan sesuatu. Anda tidak pernah tahu bila cara asal akan mengecewakan anda. Perkara terakhir yang mungkin anda mahu lakukan ialah membuang masa mencari pembetulan, dan itulah sebabnya penting untuk menambah laluan melarikan diri kedua apabila ia datang ke kursor anda. Adakah anda fikir anda akan mencuba aplikasi ini? Lepaskan komen dan beritahu kami.

Terima kemas kini tutorial terkini kami.

Hanya seorang lelaki sederhana yang tidak cukup dengan Teknologi secara umum dan sentiasa dikelilingi oleh sekurang-kurangnya satu peranti Android dan iOS. Saya juga seorang penagih Pizza.

Nama sebenar apl itu dipanggil KAWALAN KURSOR oleh Ouadban Youssef. Saya mesti telah menatal ke bawah beberapa ratus aplikasi dan membuang masa 15 minit mencari nama aplikasi kerana ia dipaparkan dalam artikel ini tidak berjaya. Mungkin nama itu berubah?

Cuba apl papan kekunci AI.TYPE KEYBOARD. Penekanan lama 4 kekunci menyediakan pergerakan ke hadapan/belakang/atas/bawah. Selain itu, terdapat 2 cara lain untuk menggerakkan kursor dengan mudah serta pilihan salin/tampal yang dipertingkatkan dan pilihan lain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *