Cara Muat Turun Foto dari iCloud ke iPhone, Mac dan Windows PC

Jika anda telah menggunakan peranti Apple selama beberapa tahun, kemungkinan besar anda mempunyai perpustakaan foto besar yang disimpan dalam iCloud anda. Anda mungkin ingin memuat turun semua foto daripada iCloud jika anda ingin memindahkannya ke telefon Android baharu anda atau menyandarkannya ke pemacu keras fizikal. Anda juga mungkin menaik taraf kepada iPhone baharu dan ingin mempunyai semua gambar lepas anda padanya.

Walau apa pun keperluan anda, berikut ialah langkah mudah untuk memuat turun foto daripada iCloud ke iPhone, iPad, Mac dan PC Windows anda. Kini, pada peranti iOS, anda tidak boleh memilih foto yang anda ingin muat turun secara selektif. Walau bagaimanapun, jika anda menggunakan komputer, anda mempunyai pilihan untuk memilih dan memuat turun imej tertentu. Berikut adalah semua kaedah.

Langkah 1. Buka tetapan apl pada peranti iOS anda.

Langkah #2. Ketik pada nama awak Fang iCloud Fang Foto.

Langkah #3. Seterusnya, Ketik pada Muat turun dan Simpan Yang Asal.

Kini, semua foto resolusi penuh akan dimuat turun dalam apl Foto. Bergantung pada kelajuan internet anda dan saiz pustaka foto anda, ia mungkin mengambil masa yang agak lama.

Langkah 1. Lancarkan Apl foto pada Mac anda.

Langkah #2. Dari kanan atas, klik pada Foto Fang Keutamaan Fang iCloud tab.

Langkah #3. Tandai kotak untuk Foto iCloud jika belum. Sekarang klik pada Muat turun Originals ke Mac ini.

Setelah semua imej dimuat turun, anda boleh memilih dan menyeret gambar daripada apl Foto ke Desktop atau Folder anda.

Langkah 1. Pergi ke halaman Rasmi Apple ini dan klik pada Muat turun.

Langkah #2. Pasang perisian iCloud untuk Windows.

Langkah #3. Jalankan perisian dan klik pada Pilihan di sebelah foto. Sini pastikan Perpustakaan Foto iCloud dihidupkan.

Langkah #4. Klik pada ikon Windows dari kiri bawah dan cari Foto iCloud dan bukanya.

Langkah #5. Dari kiri atas, klik pada Muat turun foto dan video.

Nota: Bergantung pada saiz perpustakaan anda, ia akan mengambil masa untuk disediakan.

Langkah #6. Klik di dalam kotak untuk Semua atau pilih mengikut tahun dan klik pada Muat turun.

Foto akan dimuat turun ke C:Usersnama andaMy PicturesiCloud PhotosDownloads. Pada bila-bila masa, anda boleh membuka apl Foto iCloud dan klik pada Muat turun untuk melihat semua gambar dengan cepat.

Langkah 1. Buka penyemak imbas dan pergi ke iCloud.com

Langkah #2. Log masuk menggunakan Apple ID dan kata laluan anda.

Langkah #3. Klik pada Foto.

Langkah #4. Pilih satu imej atau tekan dan tahan Perintah (鈱? pada Mac dan Ctrl pada Windows untuk memilih berbilang imej.

Nota: Jika anda mempunyai kurang daripada 1000 foto, anda juga boleh memilih semua dengan menekan Perintah (鈱? + A pada Mac dan Ctrl + A pada Windows.

Langkah #5. Klik pada ikon muat turun dari kanan atas.

Foto anda akan dimuat turun dalam fail ZIP. Sekarang cari fail yang dimuat turun dan klik dua kali padanya untuk unzip. Itulah anda mempunyainya! Anda akan melihat semua foto di dalam folder bernama ‘iCloud Photos.’

Menandatangani…

Ini ialah cara mudah untuk memuat turun foto iCloud ke pelbagai peranti anda. Satu perkara yang perlu diperhatikan di sini ialah untuk Mac dan Windows, anda boleh menggunakan kedua-dua iCloud.com atau apl Foto dan Foto iCloud masing-masing.

Sebaik sahaja anda memuat turun foto pada peranti iOS anda, anda boleh memindahkannya melalui AirDrop atau kabel ke peranti lain. Begitu juga, selepas muat turun selesai pada komputer anda, anda boleh menyandarkannya pada HDD/SSD atau memuat naiknya ke perkhidmatan storan foto dan dalam talian yang berbeza seperti Google Photos, Dropbox, OneDrive, Box, dsb.

Anda juga mungkin suka membaca…

Apakah pendapat anda selepas membaca cara ini, dan adakah anda mempunyai kaedah lain? Kongsi idea anda dalam komen di bawah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *