Cara Merakam Video dengan Lagu yang Dimainkan pada iPhone anda

Jangan biarkan muzik mati apabila juruvideo dalam diri anda mahu keluar dan bermain

Kami semua pernah ke sana. Kami sangat bersemangat dengan muzik itu dan mempunyai keperluan mendadak untuk merakam detik itu. Tetapi satu-satunya masalah? Peranti anda adalah yang memainkan muzik dan sebaik sahaja anda menekan butang video itu, muzik berhenti.

Tidak kira sama ada anda membunyikan muzik pada Bluetooth atau pembesar suara kereta anda, atau apl yang anda gunakan Apple Music, Spotify atau mana-mana yang lain. Audio akan berhenti sebaik sahaja anda membuka mod video pada iPhone anda. Ia tidak menunggu untuk membenarkan anda mula merakam untuk menghentikan muzik. Dan jika anda bertanggungjawab memainkan muzik dengan orang lain yang hadir, anda telah merosakkan bukan sahaja getaran anda, tetapi juga mereka. Kami harap anda tidak pernah mendapati diri anda berada dalam situasi yang menakutkan itu.

Kini, kebanyakan masa, anda mahukan muzik di latar belakang. Itulah keseluruhannya. Nasib baik, terdapat helah mudah yang membolehkan anda merakam video semasa muzik masih dimainkan.

Semasa lagu dimainkan pada iPhone anda, buka Kamera anda. Silap mata ini hanya berfungsi dengan apl kamera stok. Kemudian kekal dalam mod ‘Foto’ dan bukannya pergi ke video. Jika anda meleret ke mod video, muzik akan berhenti dimainkan di latar belakang.

Ketik dan tahan butang pengatup. Kini, daripada mengambil foto, iPhone anda akan mula merakam video. Inilah sebab muslihat ini hanya berfungsi pada model yang lebih baharu. Dalam model iPhone lama, menahan butang pengatup sebaliknya akan menangkap foto dalam mod pecah.

Leret ke kanan untuk mengunci mod rakaman video. Jika tidak, anda perlu terus menahan butang pengatup. Jika anda melepaskan butang pengatup tanpa meleret ke kanan, rakaman video akan berhenti.

Ketik butang pengatup untuk berhenti merakam pada bila-bila masa, sama seperti video biasa. Pergi ke gulungan kamera anda dan mainkan video. Video akan mempunyai muzik di latar belakang.

Itu sahaja yang ada. Sekarang, apabila anda berada di zon seterusnya dan ingin membuat video, ingat untuk memulakan video daripada mod Foto dan anda akan melakukannya dengan baik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *