Cara Menyimpan Tangkapan Skrin Mac ke Papan Klip dalam macOS

“Papan Klip Universal” menjadikan penyalinan dan tampalan sangat mudah merentas macOS dan iOS. Terdapat banyak cara ciri Kesinambungan ini boleh meningkatkan pengalaman anda. Sebagai contoh klasik, anda boleh menyimpan tangkapan skrin terus ke papan keratan pada Mac anda supaya ia tersedia di seluruh peranti anda.

Katakan; anda telah mengambil tangkapan skrin pada Mac anda dan ingin mengimportnya dalam apl Nota pada iPhone anda. Daripada menggunakan AirDrop atau cara lain, bawa ia dalam papan keratan. Kemudian, imej anda hanya akan ditampal dengan cepat. Bukankah ia sedikit lebih mudah? Ketahui cara ia berfungsi!

Mula-mula, pergi ke skrin yang anda ingin tangkap.

Seterusnya, anda perlu menekan butang Kawalan (鈱傸/kuat>) kekunci pada papan kekunci. Sekarang, anda perlu tahan Anjakan (鈬?/strong>)+Arahan (鈱楛/strong>)+4 pintasan untuk menghantar imej sebahagian daripada skrin ke papan keratan.

Hanya pegang Kawalan (鈱傸/kuat>)+Anjakan (鈬?/strong>)+Arahan (鈱楛/strong>)+3 untuk mengambil tangkapan skrin keseluruhan skrin.

Itu sahaja!

Anda telah berjaya mengambil tangkapan skrin ke Papan Klip Universal. Sekarang, buka mana-mana apl pada peranti Mac atau iOS anda (disambungkan dengan akaun iCloud yang sama) dan kemudian tampalkannya seperti biasa.

Mengakhiri…

Idea untuk menyalin apa-apa pada iPhone dan menampalnya dalam dokumen pada Mac atau sebaliknya adalah sangat berguna dan produktif. Saya sentiasa mendapati ia kemas dan oleh itu akan mengesyorkan anda untuk memanfaatkannya untuk meningkatkan pengalaman anda.

Anda mungkin mahu mengikuti siaran ini juga:

Apakah pendapat anda tentang ciri Kesinambungan ini? Kongsi maklum balas berharga anda dengan kami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *