Cara Menyesuaikan Taklimat Flash Amazon Alexa

Taklimat Flash Amazon Alexa adalah salah satu ciri yang paling banyak digunakan. Anda mendapat ringkasan pantas berita dan cuaca terkini hanya dengan menyebut “Alexa, mainkan taklimat kilat saya.” Walau bagaimanapun, anda mungkin tidak menyukai sumber berita lalai. Anda tidak perlu hanya berurusan dengannya. Seperti kebanyakan ciri dan kemahiran Alexa, ia boleh disesuaikan mengikut keperluan anda.

Pertama, jika anda belum mendayakan Taklimat Flash, anda boleh melakukannya semasa anda menyediakan sumber yang ingin anda gunakan. Cara paling mudah adalah dengan hanya berkata, “Alexa, dayakan Taklimat Flash,” untuk memulakan.

1. Untuk menukar atau mengedit sumber Taklimat Flash Amazon Alexa, buka apl Alexa anda, buka menu dan pergi ke Tetapan.

2. Ketik “Taklimat Flash.”

3. Untuk menambah sumber baharu, ketik simbol “+” bersebelahan dengan “Tambah Kandungan”.

Seterusnya, ketik setiap sumber yang anda inginkan satu demi satu. Apabila anda memilih satu, baca butiran mengenainya dan ketik Dayakan jika anda ingin menambahkannya pada Taklimat Flash harian anda. Kami akan membincangkan lebih banyak carian dalam seketika.

Sebarang kemahiran sumber yang anda tambahkan dipaparkan di bawah bahagian Taklimat Flash apl Alexa anda.

Jika anda ingin mematikan sumber untuk seketika tanpa mengalih keluarnya daripada akaun anda, anda hanya perlu mematikannya. Anda boleh menghidupkan semula sumber pada bila-bila masa dengan menghidupkannya semula.

Dalam bahagian Taklimat Kilat apl Alexa anda, ketik suis di sebelah sumber yang ingin anda matikan. Ia akan beralih ke bahagian Mati pada tetingkap Taklimat Flash.

Sesuaikan lagi Taklimat Flash Amazon Alexa dengan meletakkan sumber berita anda mengikut susunan yang anda mahu dengar.

Buka Taklimat Flash dan ketik Edit. Kemudian, pegang mana-mana sumber dan seret ke kedudukan yang anda mahu.

Bahagian ini lebih rumit sedikit. Secara jujur, Amazon boleh membuat ini lebih mudah, dan mudah-mudahan, syarikat itu akan melakukannya pada masa akan datang.

Menogol sumber kepada mematikan tidak akan mengalih keluarnya daripada akaun anda. Ia hanya dijeda buat sementara waktu. Jika anda ingin mengalih keluarnya sepenuhnya, anda perlu membuka Taklimat Flash dan ketik “Tambah Kandungan”.

Tekan ikon carian dan taip nama kemahiran yang ingin anda alih keluar. Ketik kemahiran apabila ia muncul. Ketik “Lumpuhkan Kemahiran” untuk mengalih keluarnya.

Ini adalah bahagian paling sukar untuk menyesuaikan Taklimat Flash Amazon Alexa. Anda boleh menatal melalui beribu-ribu hasil, tetapi siapa yang mempunyai masa untuk itu?

Terdapat dua kaedah yang lebih mudah untuk mencari kandungan yang anda inginkan. Pertama, jika anda menggunakan apl Alexa, gunakan fungsi carian dalam Taklimat Flash. Apabila anda memilih “Tambah Kandungan”, anda akan melihat ikon carian di bahagian atas sebelah kanan. Masukkan kata kunci untuk perkara yang anda cari.

Kaedah kedua melibatkan penggunaan laman web Amazon. Buka menu kategori di sebelah kiri medan carian. Pilih “Echo & Alexa.” Pilih Kemahiran Alexa.

Taip Taklimat Flash dalam medan carian. Walaupun ini tidak menunjukkan hasil sebanyak apl, ia akan memberi anda pilihan, seperti Berita, Sukan dan Cuaca untuk dipilih. Anda juga boleh mencari sumber yang anda inginkan dari tapak Amazon berbanding menggunakan aplikasi jika anda ingin melihat lebih banyak hasil sepintas lalu.

Kebanyakan saluran berita utama telah mencipta kemahiran Taklimat Flash. Jika anda menghadapi masalah mencari perkara yang anda cari, hubungi sumber untuk mengetahui sama ada mereka mempunyai kemahiran. Jika tidak, tanya mereka sama ada mereka bersedia untuk menciptanya. Menunjukkan minat akan menunjukkan kepada mereka ada penonton untuk kemahiran mereka.

Selain daripada menyesuaikan taklimat Flash anda, anda juga boleh mempelajari kemahiran baharu dengan Alexa, dan anda juga harus menyediakan Alexa dengan betul untuk mengelakkan pembelian suara secara tidak sengaja

Terima kemas kini tutorial terkini kami.

Crystal Crowder telah menghabiskan lebih 15 tahun bekerja dalam industri teknologi, pertama sebagai juruteknik IT dan kemudian sebagai penulis. Dia bekerja untuk membantu mengajar orang lain cara memanfaatkan sepenuhnya peranti, sistem dan apl mereka. Dia sentiasa mengikuti arah aliran terkini dan sentiasa mencari penyelesaian kepada masalah teknologi biasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *