Cara Menyekat Kemas Kini Windows 10 Mei 2020, Versi 2004

Jangan memalukan diri anda dengan ralat kecil dalam nama anda pada Microsoft Teams

Mempunyai ejaan yang salah dalam nama anda di Microsoft Teams? Atau kesilapan yang paling biasa kerana tidak menggunakan huruf besar untuk inisial anda, atau mungkin anda ingin menambah/mengalih keluar nama tengah atau nama keluarga anda, apa pun alasannya. Jika anda menggunakan Pasukan untuk bekerja, anda mesti mendapatkan nama anda dalam perkhidmatan.

Syukurlah, agak mudah untuk menukar nama anda dalam Microsoft Teams. Anda boleh melakukannya dalam sekelip mata daripada apl Pasukan pada kedua-dua desktop dan peranti mudah alih anda.

Lancarkan aplikasi Microsoft Teams pada komputer anda dan klik pada ikon/gambar profil di penjuru kanan sebelah atas skrin untuk membuka pilihan menu Teams.

Kemudian, klik pada pautan ‘Edit Profil’ di bawah nama anda dalam menu Pasukan.

Tetingkap pop timbul akan dibuka dengan pilihan untuk mengedit nama anda dan menukar gambar profil anda. Di sini, klik pada medan teks di mana nama anda ditunjukkan dan edit/ubahnya mengikut keutamaan anda. Klik ‘Simpan’ apabila anda selesai membuat perubahan.

Mula-mula, buka apl Microsoft Teams anda pada telefon anda dan ketik pada 3 garisan mendatar (ikon hamburger) di penjuru kiri paling atas.

Ketik pada nama anda betul-betul di bawah gambar profil anda (atau parap) dalam menu apl Pasukan.

Seterusnya, ketik ikon ‘Pensil’ di penjuru kanan sebelah atas skrin untuk mengedit nama anda. Jika anda menggunakan iPhone atau iPad, ketik nama anda sekali lagi untuk mengeditnya.

Edit/tukar nama anda mengikut keutamaan anda dan ketik sama ada pilihan ‘Simpan’ atau ‘Tandakan’ di penjuru kanan sebelah atas untuk menggunakan perubahan.

Dan di sana anda mempunyainya. Beberapa langkah mudah untuk menukar nama paparan anda pada Microsoft Teams.

/*# sourceURL=/css/ampshared.css*/

Kemas kini Windows 10 Mei 2020 kini tersedia, dan ia akan diberikan kepada semua PC yang menjalankan Windows 10 apabila ia dilancarkan secara beransur-ansur pada seterusnya. Walau bagaimanapun, memandangkan tingkah laku beberapa keluaran Windows 10 sebelumnya, anda mungkin tidak mahu memasang kemas kini Windows 10 versi 2004 sejurus selepas ia dikeluarkan.

Untuk berada di bahagian yang selamat, adalah amalan yang baik untuk menjauhkan diri daripada binaan awam pertama bagi sebarang kemas kini Windows 10 utama. Jika sejarah kemas kini Windows 10 telah mengajar kita apa-apa, hakikatnya keluaran baharu pasti akan dihantar dengan pepijat dan isu yang diketahui walaupun kepentingan terbaik pembangun membina dan menghantar kemas kini Windows di Microsoft.

Kemas kini Windows 10 Mei 2020 mungkin tidak berbeza dan anda pastinya harus menyekat kemas kini jika anda tidak mahu komputer anda kucar-kacir dalam apa jua cara.

Ya dan tidak.

Jika PC anda menjalankan versi Windows 10 versi 1909 atau 1903, kemas kini Mei 2020 tidak akan dipasang secara automatik pada komputer anda. Ini kerana Microsoft melumpuhkan fungsi muat turun dan pemasangan automatik untuk kemas kini ciri Windows 10 yang dilancarkan setiap enam bulan.

Ciri selamat gagal ini diperkenalkan dengan Windows 10 versi 1903. Apabila terdapat Kemas Kini Ciri Windows 10 tersedia, ia tidak dimuat turun secara automatik seperti yang dilakukan oleh kemas kini Windows kumulatif biasa, sebaliknya, anda akan diberikan “muat turun dan pasang” pautan pada skrin untuk kemas kini ciri Windows 10. Jika anda tidak mengklik padanya, kemas kini tidak akan dipasang secara automatik pada PC anda.

Jika anda mempunyai Windows 10 versi 1803 atau 1809, maka kemas kini Mei 2020 akan ditawarkan pada komputer anda. Ia mungkin memuat turun kemas kini secara automatik dan juga memasangnya apabila anda memulakan semula komputer anda.

Untuk menyemak versi Windows 10 anda dengan membuka kotak arahan Run menggunakan Win+R, dan melaksanakan winver perintah.

The winver arahan akan membuka tetingkap ‘About Windows’ di mana anda boleh melihat versi Windows 10 anda.

Seperti yang kami jelaskan sebelum ini, jika anda mempunyai Windows 10 versi 1903 atau 1909, anda tidak perlu risau tentang kemas kini Mei 2020 yang dipasang secara automatik pada sistem anda. Hanya pastikan bahawa anda JANGAN klik pada pautan ‘Muat turun dan pasang’ dalam tetapan Kemas Kini Windows apabila kemas kini tersedia untuk komputer anda.

Untuk PC yang menjalankan Windows 10 Pro Edition dan mempunyai binaan versi 1809, 1803 atau lebih awal, anda boleh menyekat kemas kini dengan pergi ke Mula 禄 Tetapan 禄 Kemas Kini & Keselamatan 禄 Pilihan lanjutan dan menangguhkan kemas kini Mei 2020 dari sana.

Untuk PC yang menjalankan edisi Windows 10 Home, tiada cara langsung untuk menyekat kemas kini Windows 10. Tetapi anda pasti boleh menggunakan alat pihak ketiga seperti Windows Update Blocker untuk menyekat Windows daripada menawarkan kemas kini yang tidak diingini pada sistem anda.

Walaupun merupakan amalan yang baik untuk tidak memasang kemas kini ciri Windows pada hari ia dikeluarkan, tetapi selepas beberapa ketika apabila Microsoft telah membetulkan kebanyakan pepijat dan isu kemas kini yang diketahui, anda pasti perlu memasang kemas kini untuk memastikan komputer anda mempunyai ciri dan keselamatan terkini dan terbaik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *