Cara Menyediakan dan Menggunakan Jam Dinding Gema

Selain daripada pembesar suara Echo, adakah anda sedar bahawa Amazon juga menghasilkan jam yang didayakan Alexa? Jam Dinding Gema ialah salah satu daripada peranti yang didayakan Alexa yang lebih unik pada masa ini di pasaran. Di sini kami memberi anda cara untuk menyediakan Jam Dinding Gema dan merangkumi semua yang anda perlu ketahui mengenainya, termasuk cara untuk menyelesaikan sebarang isu penyelesaian masalah yang mungkin anda hadapi.

Jam Dinding Gema ialah lanjutan semula jadi ciri pemasa Alexa, kerana ia membolehkan anda melihat secara fizikal kira detik untuk pelbagai peringatan dan penggera set Alexa anda. Sebaik sahaja anda menetapkan penggera, Jam Dinding Gema akan memaparkan kira detik melalui 60 takuk cahaya yang diletakkan di sekeliling mukanya.

Ia jauh dari revolusi, tetapi ini bermakna anda boleh melihat, sekali imbas, berapa banyak masa yang tinggal. Kira detik visual ini amat berguna apabila anda bekerja dengan garis masa yang tidak jelas contohnya, jika anda memasak sesuatu yang perlu dimasukkan ke dalam ketuhar selama 25 hingga 30 minit. Hanya tetapkan penggera selama 30 minit, dan pastikan untuk terus menyemak makanan anda sepanjang 5 minit terakhir kira detik.

Jam Dinding Gema juga boleh berguna untuk mana-mana ahli isi rumah yang mengalami masalah pendengaran atau sesiapa sahaja yang menggunakan Alexa dalam persekitaran yang bising. Jika anda pernah terlepas penggera dan akhirnya membakar makan malam anda kerana muzik anak-anak anda atau TV yang kuat, maka ini mungkin alat yang sesuai untuk anda!

Jam Dinding Gema berbeza daripada peranti lain yang didayakan Alexa, kerana anda hanya boleh memasangkannya dengan satu peranti.

Anda boleh menyambungkan jam dinding Amazon Echo anda kepada sebarang penipuan Echo, Echo Dot, Echo Show, Echo Plus, Echo Spot atau Echo Input. Setelah disambungkan, anda akan menetapkan pemasa dengan menangani peranti Echo yang dipasangkan, yang kemudiannya akan menyampaikan maklumat ini ke jam dinding anda.

Ia biasanya masuk akal untuk meletakkan Jam Dinding Gema anda di dalam bilik yang sama dengan peranti Gema yang dipasangkan. Sebagai contoh, anda boleh meletakkan kedua-dua peranti di dapur.

Untuk memasangkan Jam Dinding Gema anda:

1. Pada peranti Gema pilihan anda, sebut “Sediakan Jam Dinding Gema saya.”

2. Letakkan Jam Dinding anda ke dalam mod berpasangan dengan menekan dan menahan butang berpasangan biru di belakang jam. Selepas kira-kira 10 saat, LED status akan bertukar menjadi jingga.

3. Apabila LED status bertukar biru, Jam Dinding Gema anda berada dalam mod berpasangan. Sepanjang proses berpasangan, cahaya harus berdenyut biru, dan tangan mungkin bermula dan berhenti beberapa kali. Proses ini sepatutnya mengambil masa sekitar 10 minit untuk diselesaikan.

4. Apabila LED status dimatikan, Jam Dinding anda kini berjaya digandingkan dengan peranti Gema pilihan anda. Anda boleh menetapkan pemasa dengan arahan Alexa standard (“Alexa, tetapkan pemasa selama 5 minit“), dan Jam Dinding Gema anda akan memaparkan pertunjukan cahaya.

5. Anda juga boleh menetapkan berbilang pemasa, dan Jam Dinding anda akan memaparkannya sebagai titik unik.

Apabila anda membuat berbilang pemasa, Alexa akan menggesa anda untuk menamakan setiap pemasa ini. Anda boleh mengosongkan semua pemasa pada bila-bila masa dengan arahan “Alexa, batalkan semua pemasa.

Tanpa sambungannya kepada Alexa, jam pintar anda tidaklah begitu pintar.

Jika anda mengalami masalah berkomunikasi dengan Jam Dinding Gema anda, terdapat beberapa pembetulan yang boleh anda cuba:

Jika Jam Dinding Gema anda bergelut untuk berkomunikasi dengan peranti Gema yang dipasangkan, anda boleh cuba menetapkan semula sambungan Bluetooth:

1. Pada telefon pintar atau tablet anda, lancarkan apl Amazon Alexa.

2. Ketik tab “Peranti”.

3. Pilih “Echo & Alexa.”

4. Cari peranti Gema yang dipasangkan dengan Jam Dinding Gema anda dan sentuhkannya.

5. Ketik “Peranti Bluetooth.”

6. Cari jam dinding anda dan sentuh untuk mengembang.

7. Pilih “Lupakan Peranti.”

Anda kini boleh mengulangi proses persediaan untuk melihat sama ada ini telah menyelesaikan isu tersebut.

Jika Jam Dinding Gema anda digandingkan dengan pembesar suara dalam kumpulan Muzik Berbilang Bilik, ini boleh menyebabkan masalah dengan jam anda. Anda sama ada perlu mengalih keluar pembesar suara daripada kumpulan atau memasangkan Jam Dinding Gema anda dengan peranti berdaya Alexa alternatif.

Untuk memasangkan jam anda dengan pembesar suara alternatif, nyahgandingkan peranti anda menggunakan arahan dalam langkah sebelumnya. Anda boleh menyambungkan Jam Dinding Gema anda ke peranti berdaya Alexa baharu menggunakan arahan pada permulaan tutorial ini.

Cuba tetapkan pemasa pada Jam Dinding Gema anda untuk melihat sama ada ini telah menyelesaikan isu anda.

Jam Echo Wall hanyalah satu lagi tambahan kepada rangkaian luas produk rumah pintar Amazon. Jika anda telah membeli Jam Dinding Gema, kami ingin mendengar pendapat anda tentang alat yang didayakan Alexa ini!

Adakah anda akan mengesyorkan jam pintar kepada rakan dan keluarga, atau adakah anda fikir ia hanya gimik? Beritahu kami dalam ulasan di bawah.

Terima kemas kini tutorial terkini kami.

Jessica Thornsby ialah seorang penulis teknikal yang berpangkalan di Derbyshire, UK. Apabila dia tidak terobsesi dengan semua perkara teknologi, dia seronok menyelidik salasilah keluarganya dan menghabiskan terlalu banyak masa dengan arnab rumahnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *