Cara Menyediakan dan Menggunakan Google Assistant pada iPhone dan iPad

Kilang khabar angin telah menjadi tumpuan sekali lagi. Spekulasi mengenai pelancaran yang akan berlaku “Pembantu Google” telah melakukan pusingan baru-baru ini. Seperti yang dijangkakan, pembantu maya telah mencapai iOS App Store. Kagum dengan kepintarannya yang sangat tinggi, saya tidak sabar untuk menyediakan dan menggunakan Google Assistant pada iPhone dan iPad saya untuk mendapatkan semua pertanyaan saya dijawab dengan lebih pantas dan tepat.

Daripada membenarkan anda menghantar e-mel, mesej teks, mencari tempat, membuat tempahan makan malam untuk menjawab beberapa soalan paling liar anda, Assistant dilengkapi sepenuhnya untuk menghadapi tugas anda dengan penuh percaya diri. Cukup bercakap, mari kita mulakan!

Catatan: Google mengatakan bahawa anda mesti berumur sekurang-kurangnya 17 tahun untuk memuat turun aplikasi ini. Ia memerlukan iPhone/iPad yang menjalankan iOS 9.1 atau lebih baru.

Langkah 1. Mula-mula, muat turun Google Assistant pada peranti iOS anda.

Langkah #2. Sebaik sahaja anda berjaya memuat turun aplikasi, lancarkannya. Kemudian, log masuk menggunakan akaun Google anda.

Langkah #3. Seterusnya, anda perlu memberi kebenaran kepada Pembantu untuk mengakses tetapan seperti Aktiviti Web & Apl Tambahan, Sejarah Lokasi, Maklumat Peranti, Aktiviti Suara & Audio dsb.

Ketik pada Ya saya MASUK di sudut kanan bawah.

Langkah #4. Seterusnya, jika anda ingin kekal terkini tentang ciri baharu, apl, tawaran untuk Assistant, pastikan suis dihidupkan. Ketik pada Seterusnya di sudut kanan bawah.

Langkah #5. Sekarang, ketik butang mikrofon di bahagian tengah bawah. Kemudian, benarkan Pembantu mengakses mikrofon anda dengan mengetik okey dalam pop timbul.

Langkah 1. Dengan mengandaikan anda telah menyediakan Google Assistant dengan sempurna pada peranti iOS anda. Buka apl dan ketik butang mikrofon kecil di bahagian tengah bawah.

Langkah #2. Seterusnya, teruskan dan dapatkan pertanyaan anda dijawab. Sebagai contoh, tanya “Siapa bintang Hollywood paling popular pada 2017,” “Manakah restoran terbaik berdekatan?” dan banyak lagi.

Selain itu, manfaatkan sepenuhnya untuk menetapkan peringatan, memainkan muzik kegemaran anda, menghantar e-mel dsb.

Pembantu itu agak bijak, bukan? Apa yang menjadikannya sangat menarik ialah keupayaan untuk menjawab pertanyaan dengan segera dan tepat. Jadi, ambil pusingan yang baik.

Menandatangani Mati

Dengan ketibaan Google Assistant, akan ada lebih banyak tekanan pada Siri untuk berprestasi lebih baik. Walaupun pembantu maya Apple telah menjadi lebih baik baru-baru ini, ia masih mempunyai beberapa cara untuk menjadi pintar seperti Cortana atau Google Assistant.

Walaupun pembantu maya Google tidak akan mempunyai kefungsian penuh pada peranti iOS seperti pada Android kerana batasan, ia masih bernilai dan cukup baik untuk memberikan Siri jangka masa panjang untuk wangnya sendiri.

Apakah pendapat anda tentang Penolong? Adakah anda akan menggunakannya pada iPhone anda? Kongsi maklum balas berharga anda dalam ulasan di bawah.

Anda juga ingin melihat siaran ini dengan pantas:

Bagaimana untuk MENYAMPAKKAN balasan bercakap pembantu google????!!!!!!!!!

Saya tidak mahu ia bercakap hanya menunjukkan jawapan. Bagaimana bagaimana bagaimana? iOS 14 pada iPhone

Tidak seperti Android, nampaknya tiada pilihan untuk mematikan respons suara dalam versi Google Assistant terbaharu untuk iPhone. Tetapi ada penyelesaiannya. Apabila anda tidak mahu respons suara daripada Google Assistant pada iPhone anda, taip atau sebut ‘Redam’. Selepas ini, ia tidak akan memberikan respons suara. Cubalah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *