Cara Menukar Tetapan AirPods pada Mac

Jika anda telah menyambungkan AirPods ke Mac anda dan sering menggunakan fon telinga untuk menikmati muzik semasa bekerja, kemungkinan besar anda mungkin sudah merasakan keperluan untuk mengkonfigurasinya terus dari komputer anda.

Bagaimana jika saya memberitahu anda bahawa menyesuaikan tetapan AirPods pada mac bukan sahaja boleh dilakukan tetapi juga agak mudah seperti pada iPhone? Apple telah memastikan anda boleh mengawal fon telinga anda dengan mudah daripada komputer anda.

Jadi, anda boleh menamakan semula AirPod anda dan juga mengubah pintasan ketik dua kali. Selain itu, terdapat juga cara untuk memperhalusi fungsi pensuisan automatik. Ikuti bersama untuk menukar tetapan AirPods secara ideal daripada peranti macOS anda!

Langkah 1. Mula-mula, pastikan fon telinga disambungkan ke Mac anda. Pelancaran Keutamaan Sistem dan klik Bluetooth.

Langkah #2. Klik pada Pilihan. Seterusnya, tweak tetapan mengikut keperluan anda.

Bergantung pada keperluan anda, anda boleh memperhalusi pintasan ketik dua kali pada fon telinga. Salah satu cara paling bijak untuk mengubah suai fungsi ini adalah untuk mengkonfigurasi satu untuk mengaktifkan Siri dan menetapkan satu lagi untuk melompat ke trek sebelumnya atau bermain/jeda. Tetapi anda boleh memilih untuk mengubah pintasan dengan cara anda sendiri untuk memenuhi citarasa khusus anda.

Untuk berbuat demikian, klik pada Kiri kanan Dwiketik butang lungsur turun dan pilih pilihan pilihan.

Setiap AirPod disertakan dengan mikrofon terbina dalam, dan mereka menukar mikrofon secara automatik untuk meningkatkan panggilan bebas tangan. Walau bagaimanapun, anda mempunyai pilihan untuk menyekat fon telinga kiri atau kanan untuk menggunakan mikrofon.

Untuk berbuat demikian, klik pada Tukar AirPod secara automatik butang lungsur turun dan pilih pilihan yang dikehendaki.

Dengan penderia optik termaju, fon telinga Bluetooth dihidupkan secara automatik apabila anda memakainya di telinga. Jika anda lebih suka mempunyai kawalan manual ke atas fungsi ini atas sebarang sebab peribadi, terdapat pilihan untuk mematikannya. Mudah sahaja nyahtanda kotak untuk Pengesanan Telinga Automatik.

Secara lalai, AirPods mengambil nama peranti anda apabila anda memasangkannya. Tetapi anda mempunyai kebebasan untuk mengubahsuai nama apabila anda mahu.

Langkah 1. Buka Keutamaan Sistem pada Mac anda.鈫 Klik pada Bluetooth. Pastikan fon telinga disambungkan. Klik kanan pada nama AirPods dan pilih Namakan semula.

Langkah #2. Seterusnya, masukkan nama dan pukul Namakan semula.

Ini hanyalah puncak gunung ais. Secara literal. Kami telah mengumpulkan 15 helah paling hebat untuk memanfaatkan sepenuhnya fon telinga Bluetooth Apple. Pergi ke siaran ini untuk meneroka mereka.

Itupun dia!

Menandatangani Mati…

Masa untuk memanfaatkan helah kecil tetapi berguna ini untuk menggunakan fon telinga seperti profesional! Tetapi sebelum melakukan pemacu muzik yang panjang, pastikan anda berkongsi pendapat anda tentang fon telinga Apple dan apakah ciri yang anda ingin lihat dalam AirPods 2.

Anda ingin melihat artikel berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *