Cara Menonton Video YouTube Luar Talian pada Mudah Alih

Dengan 300 jam kandungan yang dimuat naik ke YouTube setiap minit, tidak pernah ada kekurangan video. Satu-satunya masalah ialah anda hanya boleh mengakses YouTube di mana terdapat sambungan Internet yang baik. Jika anda pernah mendapati diri anda berada di tempat yang akses Internetnya lemah, dan anda suka menonton video, anda mungkin mahu belajar cara menonton video YouTube di luar talian.

Jika anda telah menyimpan video untuk tontonan luar talian, maka anda boleh mengakses video anda dan menontonnya dengan mudah. Mari terokai pilihan anda.

Adakah anda salah seorang daripada 80 peratus pengguna YouTube yang menonton video pada telefon anda? Terdapat cara untuk menyimpan data anda semasa menggunakan YouTube.

YouTube juga membenarkan muat turun untuk main balik luar talian tetapi hanya di beberapa negara.

cara-menonton-video-youtube-luar talian mudah alih-luar talian-negara

Walau bagaimanapun, YouTube memerlukan pengguna dari negara tertentu untuk menyambung ke Internet sekurang-kurangnya sekali setiap 29 hari jika mereka telah memuat turun kandungan video bukan muzik pada mudah alih mereka.

cara-menonton-video-youtube-luar talian-di-mudah alih

Pengguna YouTube Red boleh memuat turun video pada peranti mudah alih mereka. Perkhidmatan ini berharga $10 sebulan, memberikan pelanggan akses premium kepada kandungan YouTube dan mengalih keluar semua iklan.

YouTube akhirnya melancarkan apl YouTube Go mereka untuk menonton dan memuat turun video YouTube untuk tontonan luar talian. Pada April 2017 YouTube melancarkan versi beta apl mereka untuk penguji di India dan kemudian berkembang ke empat belas negara lain. Apl itu dilancarkan kepada orang ramai pada 01 Februari 2018.

Aplikasi ini tersedia di lebih 130 negara. Ia 8.5MB, jadi ia jauh lebih ringan daripada apl YouTube konvensional yang lebih daripada sepuluh kali lebih berat.

Anda boleh mendapatkan aplikasinya di PlayStore dan di App Store juga. Setelah anda memuat turun apl YouTube Go, ikut arahan ini untuk melihat cara menyediakannya dan mula memuat turun video.

1. Klik “Seterusnya” untuk memulakan persediaan anda.

cara-menonton-video-youtube-luar talian-youtube-go-welcome-image

2. Anda akan mendapat gesaan untuk memasukkan nombor mudah alih anda, dan kemudian anda akan menerima kod pengesahan (yang mengesahkan telefon anda secara automatik). Aplikasi ini membawa anda ke langkah seterusnya.

cara-menonton-video-youtube-luar talian-youtube-go-nombor telefon

3. Anda boleh memilih untuk mengemas kini akaun Google anda di sini jika anda mahu atau klik “Seterusnya” untuk meneruskan.

cara-menonton-video-youtube-luar talian-youtube-go-telefon-dan-e-mel

4. Sekarang anda sudah bersedia untuk pergi. Klik “Seterusnya” untuk mula menggunakan apl.

cara-menonton-video-youtube-luar talian-youtube-go-ready

5. Anda boleh mencari, mencari dan memuat turun video yang anda suka. Apabila anda menjumpai video yang anda suka, cuma bukanya dan anda akan mempunyai pilihan untuk memuat turun atau menontonnya.

cara-menonton-video-youtube-luar talian-youtube-pergi-rumah

6. Anda boleh memilih kualiti video pilihan anda. Semua video mempunyai pilihan kualiti Asas, Standard dan Tinggi. Lebih tinggi kualiti video yang anda pilih untuk dimuat turun, lebih banyak data yang anda akan gunakan. Klik pada “Muat turun” selepas memilih kualiti video pilihan anda atau “Main” untuk menonton video terus pada apl. Sesetengah video tidak mempunyai pilihan muat turun.

cara-menonton-video-youtube-luar talian-youtube-go-open-video

cara-menonton-video-youtube-luar talian-youtube-pergi-muat turun-video

7. Setelah video anda selesai dimuat turun, anda akan menemuinya dalam folder “Muat Turun” apl. Anda boleh mengakses dan memainkan video ini di luar talian pada bila-bila masa anda mahu.

cara-menonton-video-youtube-luar talian-youtube-go-download-videos

8. Untuk memadamkan video yang telah anda muat turun, klik pada tiga titik di sebelah video dan pilih “Padam.” Klik pada video pada bila-bila masa anda mahu menontonnya.

Ciri muat turun di YouTube Go ialah ciri berbayar di YouTube Red. Jika anda tinggal di negara yang mempunyai rangkaian Internet yang lebih maju – seperti UK, Kanada, AS, Jepun, Jerman, Perancis atau Korea Selatan – anda mungkin tidak mempunyai akses kepada YouTube Go. Anda boleh menggunakan VPN pada telefon anda untuk mengakses dan menikmati apl itu. (Itu dengan syarat anda mempunyai nombor telefon untuk pengesahan.)

Mengetahui cara menonton video YouTube di luar talian menjadikan pengalaman dalam talian anda lebih murah. Ia juga memberi anda akses kepada kandungan yang anda inginkan walaupun semasa anda berada di luar talian.

Jika anda mendapati artikel ini membantu, klik “Ya” di bawah. Adakah anda sudah menggunakan mana-mana pilihan tontonan luar talian YouTube ini? Bagaimana pengalaman anda? Tinggalkan komen anda di bawah.

Terima kemas kini tutorial terkini kami.

Nicholas Godwin ialah seorang penyelidik teknologi yang membantu perniagaan menceritakan kisah jenama yang menguntungkan yang disukai khalayak mereka. Beliau telah mengusahakan projek untuk syarikat Fortune 500, syarikat teknologi global dan firma perunding terkemuka, daripada Bloomberg Beta, Accenture, PwC dan Deloitte kepada HP, Shell dan AT&T. Anda boleh mengikuti karyanya di Twitter atau sekadar bertanya khabar. Laman webnya ialah Tech Write Researcher.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *