Cara Meninggalkan Sembang Kumpulan (GC) iMessage pada iPhone

Keluar daripada teks kumpulan yang menjengkelkan itu.

Berada dalam sembang Kumpulan kadangkala memerlukan banyak kesabaran. Terdapat sesetengah orang yang akhirnya menjadikan Sembang Kumpulan sebagai tempat menghantar spam peribadi mereka. Dan tidak kira betapa anda menyayangi mereka, sudah cukup. Awak kena keluar.

Untuk meninggalkan Sembang Kumpulan iMessage, buka apl Mesej pada iPhone anda dan pilih urutan perbualan untuk Sembang Kumpulan iMessage yang anda mahu tinggalkan. Kemudian, ketik pada ikon profil/avatar peserta kumpulan di bahagian atas dan ketik pada info ikon daripada pilihan dikembangkan yang muncul.

Tatal ke bahagian paling bawah dan ketik ‘Tinggalkan Perbualan ini’ butang. Mesej pengesahan akan muncul, ketik padanya dan anda tidak akan menjadi sebahagian daripada Kumpulan iMessage lagi.

Untuk meredamkan kumpulan dalam apl Mesej pada iPhone, pergi ke skrin utama apl Mesej, kemudian letakkan jari anda di tepi kanan perbualan kumpulan yang ingin anda redamkan dan leret ke kiri. Kemudian ketik pilihan ‘Sembunyikan Makluman’ daripada menu dikembangkan.

Sedikit ikon bulan akan dipaparkan di tepi kiri perbualan. Kini, anda tidak akan menerima pemberitahuan untuk sebarang mesej dalam kumpulan ini. Satu-satunya cara anda akan mengetahui tentang mesej adalah jika anda membuka apl mesej dan mencari urutan perbualan kumpulan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *